fbpx
spot_img

Najbolji maturanti srednjih škola iz Srbije i Republike Srpske nagrađeni na prijemu u Belom dvoru

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina bili su već osamnaestu godinu zaredom domaćini tradicionalnom prijemu za više od 600 najboljih učenika završnih razreda srednjih škola iz Srbije i Republike Srpske, u Belom Dvoru na Dedinju.

Svaka srednja škola u Srbiji i Republici Srpskoj bira đaka generacije, kome Fondacija za obrazovanje i kulturu Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra dodeljuje pohvalnicu i poklon u znak priznanja za izuzetne rezultate postignute u srednjoj školi.

„Čestitam vam na velikom uspehu i želim vam da i dalje budete najbolji u budućnosti. Vi ste budućnost Srbije i Republike Srpske. Budite ponosni na znanje koje ste stekli i stavite ga u službu naše zemlje i svih njenih građana“– istakao je Prestolonaslednik u svom govoru.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar zahvalio se na velikoj pomoći partnerima u ovom projektu – kompanijama NCR Corporation i Link Group.

„NCR aktivno ulaže u razvoj i poboljšanje uslova za obrazovanje mladih, tako da brojni talenti naše zemlje mogu da nastave svoje obrazovanje i ostvare uspeh u svojoj zemlji. Pružanjem pomoći najboljim srednjoškolcima želimo da pružimo dobar primer podrške mladim ljudima koji predstavljaju budućnost naše zemlje“, objasnio je generalni direktor korporacije NCR u Srbiji Stefan Lazarević.

Pomoć u organizaciji ovog događaja pružili su saobraćajna policija i Vojnomedicinska akademija, kompanija Coca-Cola, hor Apostolske hrišćanske crkve iz SAD, volonteri iz udruženja „Kraljevina Srbija“ i studenti Link Group akademije.

Svečanosti su prisustvovali Nj.E. g. Mladen Šarčević, ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja, Nj.E. g-đa Natalija Trivić, ministarka prosvete i kulture Republike Srpske, g. Stefan Lazarević, generalni direktor NCR korporacije u Srbiji, g-đa Milica Zorić, direktorka marketinga Link Group, akademik Milovan Danojlić, član Krunskog saveta, kao i brojne druge ličnosti iz sveta kulture, umetnosti i nauke.

Najbolji maturanti svih srednjih škola u Srbiji i Republici Srpskoj bili su zadovoljni što će kompanija Link Group dodeliti 30 stipendija za njihovu prestižnu IT Akademiju. Dodela stipendija će se održati u septembru u Belom Dvoru.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.