fbpx
spot_img

Promocija knjige poezije „Osnove samoubistva“

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ sinoć je u Dvorcu kralja Nikole, u Baru održalo promociju knjige „Osnove samoubistva“ autora Gorana Matića.

Promociji su prisustvovali ljubitelji poezije i prijatelji udruženja „Nekazano“.

Pozdravljajući goste i autora, na početku večeri, predsjenik udruženja „Nekazano“ Labud N. Lončar istakao je činjeniicu da je posle Splita, Zagreba i Beograda vrijeme da Goran Matić promoviše svoju knjigu u Baru i da obogati Barsku kulturnu scenu a da je „Nekazano“ redovno po pojavi Matića na kulturnoj sceni od 2017. godine objavljivala njegove radove u svojim izdanjima, kao i na svom portalu. Tako su ljubavne pjesme Matića objavljene u zajedničkoj knjizi(zborniku) ljubavne poezije „Nekazano“ 2017. god. i u drugom broju časopisa za kulturu i umjetnosti „Nekazano“.

U nastavku večeri muzikom sa klavira mladi Novak i Sergej Savić razveselili  su goste i oduševili svojim izvođenjem džilok male etide i Berković varijacije na Paganinijevu temu. Obećali su da je ovo tek početak njihove saradnje sa udruženjem „Nekazano“ i da će književne večeri upotpunjavati svojim nastupima.

Barski pjesnik Miroslav Jovanović Timotijev je izrazio svoje iskreno divljenje poezijom Matića i kazao da je ona otkrovenje i ona poezija koja se čita strastveno. „Postoje veliki i priznati pjesnici koji su već stekli slavu i zaslužena priznanja ali njihovu poeziju kada čitam ne doživaljavam strastveno, za razliku od Matićeve poezije.“ – kazao je Timotijev.

Autor, Goran Matić se zahvalio publici na prisustvu i iznio podatak da su u pripremi još dvije njegove knjige, od kojih će sigurno jedna biti štampana do kraja godine.

U nastavku je čitao svoje pjesme na zadovoljstvo publike.

Posle autora njegove pjesme su čitali Gordana Srećković iz Holandije, Labud N. Lončar i Stevan Stijović.

Poznati Barski književnik i voditelj „Promenade“ na Radio Baru Milan Vujović ne krijući oduševljenje poezijom Matića i sam je pročitao jednu njegovu pjesmu sa riječima:“Ne smijemo i ne možemo ovakvog pjesnika tek tako pustiti da pođe iz Bara“.

Na kraju večeri Labud N. Lončar se zahvalio gostima i učesnicima i obećao da će po objavljivanju nove knjige Matić ponovo gostovati u Baru.

Pjesnik Goran Matić je zatim potpisivao knjige zainteresovanim posjetiocima a druženje se nastavilo u Caffe Baru „Duklja“.

 

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.