fbpx
spot_img

NĐF: Mesta za još 50 mališana u našem novom vrtiću u opštini Vladimirci

Danas su u Predškolskoj ustanovi „Suncokreti“, u Vladimircima, najavljeni radovi na objektu zahvaljujući saradnji i zajedničkom ulaganju naše Fondacije i Opštine Vladimirci. Ova ustanova broji 257 dece, a proširenjem kapaciteta vrtića biće obezbeđena mesta za 50 mališana iz ovog mesta i okolnih sela. Ukupna vrednost naše donacije iznosi 12 miliona dinara, a projektom su definisani građevinski radovi kao i opremanje soba vrtića neophodnim nameštajem.

Marko Kovačević,  naš projektni menadžer ističe da je jedan od glavnih ciljeva Fondacije da pomaže manjim sredinama prilikom izgradnje ili adaptacije vrtića i predškolskih objekata kako bi što više mališana bilo obuhvaćeno pripremnim predškolskim programom.

“Dolazimo u manje sredine gde postoji veliki broj dece koja nažalost nisu obuhvaćena nijednim vidom predškolskog obrazovanja i zajedno sa opštinama i predškolskim ustanovama otvaramo vrtiće i toj deci omogućavamo srećnije, bezbrižnije i radosnije detinjstvo, a samim tim i pravilan i potpun razvoj. U opštini Vladimirci 30 dece predškolskog uzrasta nema pristup predškolskom obrazovanju zbog nedovoljno mesta i zato smo se odlučili da sa ustanovom i opštinom rekonstruišemo ovaj objekat Suncokreti  i započnemo rešavanje ovog problema u opštini. U planu je da otvorimo dve nove radne grupe, kao i multifunkcionalnu prostoriju za potrebe cele ustanove koja bi omogućila fizičke aktivnosti sa decom, priredbe i razna vrtićka događanja”.

U opštini Vladimirci 30 dece nema pristup predškolskom obrazovanju zbog nedovoljno mesta. Zato smo se odlučili da naš novi vrtić otvorimo baš u tom mestu.

U opštini Vladimirci 30 dece nema pristup predškolskom obrazovanju zbog nedovoljno mesta. Zato smo se odlučili da naš novi vrtić otvorimo baš u tom mestu.

Kako ističe predsednik opštine Goran Zarić, ovaj projekat je posebno značajan kako bi se stvorili jednaki uslovi za odrastanje dece na seoskom i gradskom području.

“Opština Vladimirci je jedna od retkih u Srbiji koja je imala čast da Fondacija Novak Đoković prepozna potrebe za izgradnjom objekata za smeštaj dece predškolskog uzrasta. Ovo je drugi objekat koji se u saradnji sa našom opštinom realizuje. Rekonstrukcijom i dogradnjom ovog objekta otvoriće se dve nove grupe i biće u potpunosti ukinuta lista čekanja u PU ,,Suncokreti“. Hvala Fondaciji Novak Đoković i zaposlenima u njoj koji su svojim nesebičnim zalaganjem pomogli da se i ovaj projekat u potpunosti realizuje”.

Direktorka PU „Suncokreti“, Zorica Milošević, iskazala je čast zbog saradnje sa Fondacijom Novak Đoković.

“Drago mi je što su našu Ustanovu i ovog puta prepoznali kao dobrog saradnika na zajedničkom zadatku, a to je veći obuhvat i uključivanje dece predškolskog uzrasta u sistem ranog obrazovanja. Od 2014. godine, Fondacija i naša Ustanova partneri su na realizaciji raznih projekata i programa kao što su „Školica života“ i „Podrška, ne perfekcija“,  kao i izgradnja objekta u Jaloviku, a sada rekonstrukcija i dogradnja objekta u Vladimircima. Izgradnjom ovog objekta, naša Ustanova povećava svoje kapacitete što će doprineti većem uključivanju dece ovog uzrasta u sistem  predškolskog vaspitanja i obrazovanja sa teritorije naše Opštine”.

PU "Suncokret" u opštini Vladimirci broji 257 dece, a proširenjem kapaciteta vrtića biće obezbeđena mesta za 50 mališana iz ovog mesta i okolnih sela.

PU “Suncokret” u opštini Vladimirci broji 257 dece, a proširenjem kapaciteta vrtića biće obezbeđena mesta za 50 mališana iz ovog mesta i okolnih sela.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.