fbpx
spot_img

Nišlija Bane Jovanović dobio dve nagrade na muzičkom festivalu u Surčinu

U petak 18. juna održan je muzički festival „Zlatni glasovi 2021.“ Ovaj festival se tradicionalno već 19. put održava na teritoriji gradske opštine Surčin i okuplja pevače prvenstveno narodne muzike, ali daje prostor i drugim muzičkim žanrovima.

Niški kantautor Bane Jovanović ove godine se predstavio sa pesmom „Ti si moj andjeo“ koja je pored dobrog prijema kod publike i odlično ocenjena od strane stručnog žirija i osvojila dve nagrade:

Prvo mesto za najbolju pop pesmu i nagradu za najlepšu ljubavnu pesmu festivala.

Bane je 25 godina u muzici i dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.

-Iako mi je ovo 17-ta festivalska nagrada, svakoj nagradi se radujem kao da je prva. One predstavljaju podstrek za dalji rad, ali i obavezuju. U pripremi je moj novi album gde će se naći i ova pesma, ali i neke nove koje će se premijerno izvesti na festivalima koji predstoje – rekao je pop pevač Bane Jovanović.

Poznata pevačica narodne muzike Nina Pavić zabavila je sve prisutne u revijalnom delu festivala sa nekoliko vanvremenskih hitova, a na prošlogodišnjem festivalu dobila je specijalnu nagradu za 40 godina estradnog rada, zatim nagradu za očuvanje izvorne muzike. Dobitnica je nagrade za jednu od tri najslušanije pesme „Majka sevdalinka“ sa Ilidžanskog festivala 2019. godine.

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.