fbpx
spot_img

Novak Đoković Fondacija u Topoli otvorila 49. vrtić za još 60 mališana

Novak Đoković Fondacija nastavlja svoju misiju pomoći vrtićima i deci širom Srbije; u Topoli je otvoren novi objekat sa idealnim uslovima za rast i razvoj najmlađih.

Novak Đoković Fondacija je zvanično otvorila vrtić pri predškolskoj ustanovi „Sofija Ristić“ u Topoli, projekat koji je realizovan kroz saradnju sa Opštinom Topola.  Svečanom otvaranju novog objekta prisustvovali su su-osnivačica i globalna direktorka Fondacije Jelena Đoković, nacionalna direktorka Maja Kremić, direktorka predškolske ustanove Gordana Nidžović, predsednik opštine Topola Igor Petrović i zamenica predsednika opštine Jasna Vuković. Vrtić u Topoli je 49. po redu koji je Fondacija rekonstruisala, adaptirala i opremila.

Površina celog objekta iznosi 850m2, dok je Fondacija u potpunosti rekonstruisala, adaptirala i opremila 250m2 – u sklopu kojih se nalaze dve radne sobe za 60 dece, kao i prateće prostorije, hodnik i toaleti. Fondacija je uz pomoć svojih donatora dodatno obezbedila izolaciju kompletne površine zgrade. Prema rečima predstavnika lokalne samouprave, pokretanje inicijative od strane Fondacije učinilo je da se i Opština Topola aktivno uključi u radove, što je omogućilo da se zgrada koja potiče iz 70-ih godina prošlog veka dodatno modernizuje u svom trpezarijskom i kuhinjskom delu, sa novom telekomunikacijskom i internet vezom – i grejanjem na gas.

Jelena čita mališanima (ne baš tako) strašnu priču.

Ukupna vrednost projekta iznosi 15 miliona dinara – od čega je vrednost donacije Fondacije 11,5 miliona dinara – u okviru čega je 8,5 miliona odvojeno za izvođenje svih neophodnih radova, dok je do 3 miliona određeno za opremanje novih radnih i pratećih prostorija. Glavni partner na ovom projektu je dm drogerie markt, jedna od društveno najangažovanijih kompanija u zemlji. Podršku su pružile i kompanije Henkel – brend Ceresit, Grubin, Enmon i Takett.

„Predškolska ustanova „Sofija Ristić“ prepoznata je po dugoj traidiciji. Proširivanjem kapaciteta, dobiće novi sjaj i sve što je potrebno kako bi se najmlađima pružili idealni uslovi za rast i razvoj u podsticajnom okruženju za učenje. Novak Đoković Fondacija uvek stavlja dobrobit deteta u prvi plan, što na duže staze podrazumeva poboljšanje kvaliteta života čitave zajednice. Radujemo se što ćemo divnim domaćinima iz Topole i njihovoj deci svakodnevnicu učiniti još lepšom – i zahvaljujemo se Opštini i donatorima na odličnoj saradnji,“ izjavila je Jelena Đoković, globalna direktorka Novak Đoković Fondacije.  

Nove drugarice ubeđuju Maju da isplete kiku.

Topola je sredina priznate tradicije i gostomprimstva, poznata i po vinogradima, kao i bogatom verskom i kulturnom značaju. Iz ovih razloga, Novak Đoković Fondacija je odlučila da sa svojim partnerima uloži u ovaj vrtić i podstakne lokalne porodice da, zajedno sa svojom divnom decom – ostanu u Topoli i nastave da čine ovo mesto jedinstvenim. Naročito nas raduje što ćemo otvaranjem ovog vrtića listu čekanja svesti na minimum,“ dodala je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije. 

Jasna Vuković, Maja Kremić, Jelena Đoković i Gordana Nidžović postavljaju tablu.

Saradnja sa Novak Đoković Fondacijom za nas predstavlja veliku privilegiju i čast. Naš vrtić je počeo sa radom 1985. godine, 40 godina posle osnivanja prvog zabavišta za decu u Topoli – i zahvaljujući dosadašnjoj podršci lokalne samouprave i od danas Novak Đoković Fondacije – proširili smo svoje kapacitete, povećali obuhvat dece i prerasli u ustanovu vrednu pažnje i za ponos građana Topole i okoline. Hvala vam što ste omogućili da naša deca provode vreme u prostoru koji je podsticajan, inspirativan, kreativan i moderan – i sigurna sam da će dugo pamtiti naše današnje druženje,” istakla je Gordana Nidžović, direktorka Predškolske ustanove “Sofija Ristić”. 

Jedna od prostorija u Topoli u kojoj smo se igrali danas!

 “Ovim velikim gestom Novak Đoković Fondacije dobili smo ono što nam je bilo neophodno i prekopotrebno – smeštaj za našu decu u bezbednom i za boravak prijatnom prostoru – čime ćemo njihovo detinjstvo i odrastanje učiniti lepšim. Fondacija je i ovog puta ispunila jedan od svojih ciljeva – doprinela je obezbeđenju boljih uslova u našoj zajednici za odrastanje dece predškolskog uzrasta. U nadi da ćemo, zajedno sa Fondacijom, u narednom periodu učestvovati i pomagati realizaciju sličnih projekata u Opštini Topola – izražavamo našu neizmernu zahvalnost na ovakvom daru!” izjavila je zamenica predsednika opštine Topola Jasna Vuković.

Izvor: Fondacija Novak Đoković

Bonus video: Sportska i navijačka himna – Ti svoj put znaš!

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.