fbpx
spot_img

Novak Đoković Fondacija do sada je skupila 600.000 dolara za obnovu škola i vrtića u Srbiji. Ovo je tek početak!

Foto: novakdjokovic.com
Foto: novakdjokovic.com

Fondacija „Novak Đoković“ prikuplja značajna sredstva za ugrožene u katastrofalnim poplavama u Srbiji i trudi se da pomogne svom narodu. U ovom trenutku na račun Fondacije pristiglo je 600.000 dolara, od čega su više od 100.000 dolara pojedinačne donacije pristigle preko pay Pal računa koji je istaknut na  sajtu fondacije.

Predsednik Fondacije Novak Đoković dan posle osvojene titule u Rimu odlučio je da donira sav osvojeni novac sa ovog takmičenja za ugrožene u katastrofalnim poplavama u Srbiji i na taj način pomogne svom narodu. Novak je nastavio anagažovanje na podizanju svesti kod svetske javnosti nizom intervjua koje je danas dao inostranim medijima. Osim toga, u pripremi je pismo koje će Novak uputiti svim sportskim zvaničnicima u svetu, institucijama i organizacijama kako bi se uključile u prikupljanje pomoći našem narodu.

Sva sredstva biće upotrebljena za sanaciju vrtića i škola širom Srbije koje su pretrpele oštećenja zbog katastrofalnih poplava,a Fondacija će sve doluke donositi u koordiniciji sa Vladom Srbije i nadležnim ministarstvima. Prvi sastanak biće održan već sutra kako bi informisali nadležne o novčanim resursima i dogovorili prve korake u planu obnove.

Narednih meseci nas čeka veliki i težak posao na obnovi i sanaciji oštećenih objekata. Iako se tek čekaju rezultati procene štete sigurno je da je ona višemilionska. U ovom trenutku za nas je važno da nastavimo da pozivamo pojedince i partnere naše fondacije iz inostranstva jer očekujemo još njihove pomoći kako bi vreme za obnovu bilo što kraće, izjavila je Jelena Ristić, izvršni direktor Fondacije „Novak Đoković“.

Fondacija će na svom sajtu transparentno objavljivati sve informacije u vezi sa donacijama i pokrenuti poseban deo sajta na kojem će u kasnijim fazama biti moguće pratiti sve projekte obnove što je praksa i sa svim drugim projektima koje Novak Djoković Fondacija radi.

Ne čekajte da se pomoć dogodi. Ukoliko ste u prilici, učinite nešto, pomozite svojim delima.

Na ovoj stranici možete pronaći brojeve računa preko kojih može da se izvrši uplata:

http://novakdjokovicfoundation.org/vesti/vesti/2014.735.html

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.