22. Januara 2020. | 14:39
Početna / Otvorena vrata / Novak Đoković Fondacija i Fondacija “Deca deci” organizuju muzičke radionice za mališane

Novak Đoković Fondacija i Fondacija “Deca deci” organizuju muzičke radionice za mališane

Cilj pojekta je da se deca predškolskog uzrasta edukuju o značaju klasične muzike, kao i da im se omogući pristup gudačkim i duvačkim instrumentima, kao i mogućnost sviranja klavira ili solo pevanja. Program se sastoji iz muzičkih radionica, javnih nastupa i koncerata za decu u parkovima i vrtićima.

Preko 100 mališana je došlo da čuje svoje drugare iz orkestra sastavljenog od 35 dečaka i devojčica iz naših muzičkih škola, i da uživa u popularnim filmskim numerama. Bio je to svojevrstan koncert na travi, upriličen kod muzičkog paviljona, pod otvorenim nebom, ukrašen šarenim balonima, osmesima dece i sjajnom energijom. Koncert je trajao oko 45 minuta, a orkestar je posle svake numere dobijao gromoglasne aplauze okupljenih. Kako je svirka odmicala, skupljalo se sve više publike, koja je uživala u ovom performansu, poželevši da su češće u prilici da slušaju talentovane mlade muzičare.

Muzičko obrazovanje je veoma važno od najranijeg obrazovanja, a u isto vreme zabavno je baviti se muzikom i svirati sa vršnjacima. U to će moći da se uveri svako ko nas poseti narednih dana na našim radionicama. Prva u nizu je u Letnjikovcu na Kalemegdanu u sredu sa početkom od 9:30 časova, koju smo nazvali “Koncert na travi”. Deca iz muzičkih škola će izvesti koncert, dok će skoro 200 mališana iz obližnjih vrtića biti publika. Podelićemo kačkete i majice, ukrasićemo binu balonima, a spremili smo i uniforme za mali orkestar – otkrila je Maja Jovanović, projektni menadžer Novak Đoković Fondacije.

Iz Fondacije “Deca Deci” poručili su da su sva deca dobrodošla na Javne časove muzike.

Želimo da pozovemo roditelje da prijave svoju decu za naredne Javne časove muzike, ukoliko žele da budu deo ovakvih obrazovno zabavnih aktivnosti. Prema planu projekta časovi bi se, osim danas, održavali još i 30. juna, 1, 2. i 3. jula u Breakfast Galeriji, na adresi Gospodar Jovanova 2 u Beogradu. Svi koji to žele, mogu da prijave decu preko office@decadeci.com – rekla je Žaklina Nikolić Kusić, dodavši da će na radionicama i igraonicama za decu biti predstavljeni solo pevanje, flauta, truba, klarinet, klavir gitara, violina i čelo.

Mališani će biti i u prilici da se upoznaju sa instrumentima, muzikom, moći će da popričaju sa profesorima muzike i otkriju tajne muzičkog stvaralaštva.

Svako dete može da postane šampion, ukoliko mu se pokloni dovoljno pažnje, podrške i ljubavi. Mi nikada ne zaboravljamo koliko su važni ti prvi koraci. Zato smo tu, uz njih, dok postavljaju temelje svoje budućnost, ističu u Novak Đoković Fondaciji, u pozivu svima na druženje tokom projekta “Mmmm Mesec muzike”.

RASPORED RADIONICA

JAVNI ČAS I MINI KONCERT
Sreda, 29. jun
→ 9:30 KONCERT NA TRAVI, Letnjikovac na Kalemegdanu
→ 11:00 MUZIČKE IGRAONICE, Breakfast Galerija, Jovanova 2
→ 13:00 JAVNI ČAS, Breakfast Galerija, Jovanova 2.

FLAUTA, TRUBA, KLARINET
Četvrtak 30. jun – termini od 12:00, 14:00, 16:00, 18:00, 20:00

KLAVIR GITARA
Petak, 1. jul –  termini od 9:00, 11:00, 14:00, 16:00, 18:00, 20:00

VIOLINA I ČELO
Subota, 2. jul – termini od 9:00, 11:00, 14:00, 16:00, 18:00, 20:00

SOLO PEVANJE
Nedelja, 3. jul – termini od 12:00, 14:00, 16:00, 18:00, 20:00

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.