fbpx
spot_img

Nove aktivnosti Fondacije princeze Katarine

FONDACIJA PRINCEZE KATARINE OPREMILA BIBLIOTEKAMA VRTIĆ IZ REPUBLIKE SRPSKE

Vrtić iz opštine Laktaši u Republici Srpskoj, simbolično nazvan po NЈ.K.V. Princezi Katarini, dobio je pet biblioteka potpuno opremljenih knjigama u svojim prostorijama.

Ova značajna donacija, u vrednosti od preko milion dinara, realizovana je zahvaljujući Pitsburg trodržavnom komitetu Fondacije Lajflajn Čikago preko Fondacije princeze Katarine, u sećanje na dugogodišnjeg donatora i dobrotvora Đorđa Topića.

Pomenutim sredstvima, pet soba vrtića „Princeza Katarina Karađorđević“ opremljeno je bibliotekama sa literaturom za decu jasličkog i predškolskog uzrasta.

„Unazad nekoliko godina naš vrtić ima predivnu saradnju sa Fondacijom NЈ.K.V.Princeze Katarine, čije ime sa ponosom i nosimo. Ljudi iz Fondacije pokazali su izuzetnu pažnju, ljubav prema deci, razumevanje i želju da pomognu, te zahvaljujući njima prostor u kojem borave naši mališani obogaćen je novim igračkama, nameštajem, klima uređajima, slatkišima i literaturom za decu. Deca i zaposleni se od srca i sa osmesima zahvaljuju Princezi Katarini, fondaciji i donatorima na pažnji i poklonima kojima su nas obradovali“, rekla je Nataša Trninić, direktor JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Laktaši.

„Briga o deci treba da bude najveći prioritet svakog društva. Podržavajući njihov razvoj i obrazovanje od najranijih dana, ulažemo u svoju budućnost. Uživanje u čitanju stvorenom u detinjstvu podstiče maštu i želju za znanjem“, rekla je NJ.K.V. Princeza Katarina.

PRINCEZA KATARINA OBRADOVALA POKLONIMA MALIŠANE U PRIHVATILIŠTU ZA DECU

Beograd, 5. septembar 2021. – Povodom Međunarodnog dana dobročinstva, NЈ.K.V. Princeza Katarina posetila je decu i mlade u Prihvatilištu za decu Beograda i obradovala ih poklonima.

Deca su poželela dobrodošlicu Princezi Katarini i zahvalila na poklonima koje im je donela – igračke, ćebad i higijenske setove.

„Veoma smo zahvalni Princezi Katarini na poseti i poklonima kojima je obradovala naše korisnike i što na ovako lep način obeležavamo Međunarodni dan dobročinstva. Princeza Katarina i Prestolonaslednik su veliki prijatelji našeg Prihvatilišta i svake godine, za velike praznike, deca i mladi dobijaju njihovu pažnju i poklone“ – izjavila je Marija Grbić Živanović, koordinatorka.

„Deca su uvek u mom srcu i kroz sve moje i aktivnosti moje Fondacije, najviše pažnje posvećujemo projektima usmerenim na dobrobit dece i mladih. Međunarodni dan dobročinstva, koji danas obeležavamo, treba da nas podseti na deljenje, saosećanje i brigu za one kojima je pomoć najpotrebnija, a deca uvek treba da budu naš najveći prioritet“, rekla je NJ.K.V. Princeza Katarina.

Prihvatilište za decu Beograda obezbeđuje privremeno i celovito zbrinjavanje i smeštaj dece i mladih oba pola, uzrasta 7-18 godina, iz Beograda, kao i dece iz cele Srbije koja se nađu na teritoriji Beograda.

Na inicijativu Ujedinjenih nacija, od 2012. godine, svaki 5. septembar se obeležava kao Međunarodni dan dobročinstva.

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.