fbpx
spot_img

Nove aktivnosti Fondacije princeze Katarine i Lajflajn Čikago

Beograd, 7. april 2021. godine – Zahvaljujući Ambasador grupi Humanitarne organizacije Lajflajn Čikago, Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine isporučila je vrednu donaciju Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Bijeljini, u Republici Srpskoj za novu školsku biblioteku. Biblioteka je otvorena u znak sećanja na doktorku farmacije Dejnu Les.

Realizacijom ove donacije, biblioteka je dobila nove podove, vrata i police za knjige. Školi “Jovan Dučić” obezbeđeno je i 15 kompleta novih školskih udžbenika za učenike od prvog do osmog razreda.

„Veoma sam zahvalna Ambasador grupi Humanitarne organizacije Lajflajn Čikago koja već dugi niz godina u kontinuitetu pomaže našoj deci. Zahvaljujući naporima Lajflajn Čikaga, ranije je ovoj školi obezbeđen sistem grejanja, a sada i nova biblioteka. Posebno sam srećna jer će deca sada imati ovu veoma važnu biblioteku u kojoj će moći da uživaju u sređenom prostoru“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Dejan Vuković, direktor škole „Jovan Dučić“, izrazio je zahvalnost Ambasador grupi Lajflajn Čikago i Fondaciji Nj.K.V. Princeze Katarine u ime učenika i nastavnika ove škole na donaciji od izuzetne važnosti.

 

DONACIJA RAČUNARA LAJFLAJN ČIKAGA I PRINCEZE KATARINE

Beograd, 30. mart 2021 – Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago obezbedila je preko Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine računare i štampače za decu iz škola i domova širom Srbije, zahvaljujući velikodušnoj donaciji gospodina Averija Stirat i gospođe Nade Cemović Stirat, donatora Lajflajn Čikaga.

Gospodin Averi Stirat i gospođa Nada Cemović Stirat donirali su 36 preko potrebnih računara i 6 štampača sa rezervnim ketridžima i papirima za štampanje, čija je vrednost procenjena na oko 2,5 miliona dinara. Zahvaljujući ovoj značajnoj donaciji deca iz domova će moći da prate nove trendove i da uz savremenu tehnologiju razvijaju svoje potencijale i kreativnost.

Novu kompjutersku opremu primili su Domovi za decu i omladinu u Somboru, Beloj Crkvi i Aleksincu, Dom za decu ometenu u razvoju u Subotici kao i Škola za osnovno i srednje obrazovanje u Kruševcu.

„Veoma sam zahvalna Humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago i njihovim velikodušnim donatorima koji su pružili deci mogućnost da uče i da se zabave uz primenu savremene tehnologije. Zahvaljujući ovim humanim ljudima deca iz domova znaju da uvek mislimo na njih i trudimo se da im obezbedimo bezbrižno i srećno detinjstvo“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.