fbpx
spot_img

Od zvezdica do zvezda: Ljuba Stanković

Ljube Stankovića se mnogi sećaju po učešću u nekadašnjem muzičkom takmičenju „Pinkove zvezdice“, u kom je bio pre tri godine, kao i po pesmi „Tutorial“.

On je sa samo šest godina pevao kao anđeo, a odmah je postao i glavna atrakcija.
Nije se mnogo promenio samo je odrastao, sazreo, postao sigurniji, otvoreniji, slobodniji na sceni i sigurno srećniji. Iz tog razloga mu osmeh ne sila sa lica i ne tamni u očima zato će naredne godine doneti mnogo toga lepog a ova priča će biti sačuvana od vremena.

Ljubo, odrastaš i menjaš se. Da li se menja i tvoj repertoar?
Iskreno prosto volim i obožavam muziku bez koje zaista ne mogu da zamislim jedan dan bez pevanja i muzike. Muzika i pesma je moj život, moje srce, vazduh, bez koje ne može bukvalno proći jedan dan da ne zapevam. Čak i kada sam sa drugovima, kada se igram, kada sam i najtužniji ja ne mogu bez pevanja i muzike. Svakako i dok sam bio još manji voleo sam uvek da slušam sve žanrove pesama i muzike: narodnu, vlašku, bugarsku, indijsku, pop, rok, špansku, tursku, grčku itd. Kao što i znate da sam otpevao u takmičenju jednu špansku pesmu „Casablanca“, tada sam imao samo pet godina.

Kao što i svi znaju ja sam krenuo da se takmičim u Pinkovim zvezdicama kada sam napunio pet godina i pevao pop pesme. Međutim, kako sam malo odrastao i malo stariji zaista sam dosta, dosta proširio svoj repertoar i žanr pesama i zaista mi ni jedna jedina pesma ne predstavlja ni jedan problem. Ali zaista, ono sto najviše volim da pevam to su pop pesme.
Da li imaš neki pevački uzor?
Svako ima svog uzora, tako imam i ja. Izdbojiću jednostavno one koje najviše volim i obožavam – a to su Saša Kovačević, Marija Šerifović.
Kakva su tvoja nadanja o daljem toku tvoje karijere?
Što se tiče moje dalje karijere, iskreno želim i trudim se da postanem i da budem najveća svetska zvezda. Kao prvo, želim da moja karijera traje celog života, zaista ne bih da nigde žurim i da napravim bilo kakvu grešku kao mnogi pevači, zvezde koji su napravili mnoge greške i prosto su uništili svoju karijeru i budućnost.
Iskreno u ovakvom poslu, kako bih Vam rekao, baviti se pevanjem, biti zvezda, popularan, biti na estradi i ostati popularan, i ostati zvezda i popularan celog života…Zaista se mora i bukvalno paziti i raditi pametno na svojoj karijeri. Jer zaista ako uradite jednu malu greškicu i skrenete s puta – možete uništiti svoju karijeru. Polako ali sigurno radim na svojoj karijeri, uz pomoć mojih roditelja koji me zaista podržavaju, pomažu i ulažu u mene i u moju karijeru i zaista su mi velika podrška.

Uveliko sam u studiju, radim pesme, završio sam jednu predivnu baladu. Krenuo sam drugu, malo bržu pesmu, biće tu i duetskih pesama. Iskreno se nadam da će uskoro biti i druga pesma završena, pa ću raditi spotove, da moja karijera bude uspešna i da traje celog života, sa puno hitova. Cilj su mi veliki koncerti, nastup i turneje po celom svetu.
Moja sestrica Marina i ja potičemo iz jedne velike muzičke porodice. Naš tata se bavi muzikom preko trideset godina i mislim da smo talenat mi nasledili od tate. Inače, Marina koja je starija od mene i ja smo od malena počeli da pevamo još sa tri godine. Ona je pre mene učestvovala u trećoj sezoni u Pinkovim zvezdicama pa sam se sledeću sezonu ja takmičio i pobedio u četvrtoj sezoni.

Pevanje se zaista ne može naučiti samo u muzičkoj školi. To nije matematika, ili srpski jezik, pa naučiti pesmicu napamet ili računati. Morate, kao prvo, imati od Boga dar, talenta, srce i dušu i pevati iz srca i duše. Marina i ja imamo od Boga dar i zaista, hvala Gospodu Bogu što nam je podario takav dar i talenat.

Marko Spirić
Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.