fbpx

Odbojka: Boba Kovač i Ivan Miljković šampioni Turske!!

Ivan Miljkovic, jedan od najboljih odbojkaša u istoriji ove igre osvojio je još jednu titulu u svojoj bogatoj karijeri. Ekipa Halkbanke iz Ankare može slaviti legende srpske odbojke, Slobodana Kovača koji je u toku sezone stigao na klupu turske ekipe i naravno velikog Ivana Miljkovića, koji je još jednom pokazao da i u poznim igračkim godinama i dalje pruža dobre partije.

Pobedom u finalu plej-ofa nad Arkasom sa 3:2 (3:1 u finalnoj seriji) Halkbanka je ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba, a velike zasluge upravo idu na račun sjajnog stručnjaka Slobodana Kovača. Nakon poslednjeg poena u meču, kamere su zabeležile i suze na licu Ivana Miljkovića i tada su mnogi pomislili da je to kraj jedne blistave karijere. Međutim, Ivan je nakon titule izjavio da ovo predstavlja samo kraj još jedne sezone u karijeri i da će vreme pokazati kada će se oprostiti od odbojke. I pored sjajnog završetka sezone, Ivan Miljković naredne neće braniti boje Halkbanke, pošto je još tokom februra novi šampion Turske potpisao ugovor sa igračem, koji igra na Ivanovoj poziciji. Uprkos svemu, bivši igrač Partizana, Lubea, Rome, Olimpijakosa i Fenerbahčea ne mora previše da brine, jer će sigurno neki klub želeti da ima u svojim redovima pravog šampiona i osvajača velikog broja medalja i individualnih priznanja.

Prethodni tekstAnđelko Erdeljanin aforizmi
Sledeći tekstMisao dana
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...