fbpx
spot_img

Odbojka dame: Devojke za medalju

Nakon Aleksandra Đorđevića, Marine Maljković, Dejana Savić i selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić objavio je konačan spisak igračica, koje će se boriti za medalju na Olimpijskim igrama.

Na spisku se nalaze:

Tehničari: Maja Ognjenović, Bojana Živković.

Primači: Jelena Nikolić, Brankica Mihajlović, Bianka Buša, Tijana Malešević.

Blokeri: Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Milena Rašić.

Korektori: Tijana Bošković, Jovana Brakočević.

Libero: Silvija Popović

Selektor Zoran Terzić odlučio se za proverene igračice, svakako da je prvo ime na spisku Maja Ognjenović jedna od najboljih tehničarki sveta. Pored nje oči će biti uprte u Brankicu Mihajlović, koja je tokom karijere nastupala u Brazilu. Svakako ne treba zaboraviti ni Milenu Rašić, kao i mladu Tijanu Bošković svetski biser i možda najtalentovaniju igračicu planete. Ima tu još igračica poput Jovane Stevanović (najbolji bloker italijanskog prvenstva), Stefane Veljković, ne treba zaboraviti ni sjajnog korektora Jovanu Brakočević, tako da će selektor Terzić biti na slatkim mukama kada bude morao da izabere startnu postavu. Međutim, takmičenje po grupama će sigurno biti naporno jer će svaka selekcija odigrati pet mečeva, pa će Terzić sigurno praviti razne kombinacije kako bi došao do konačnog cilja. A, šta je konačni cilj ove reprezentacije? To bi trebalo da bude medalja, jer Srbija je tokom Gran Prija pobeđivala i olimpijskog šampiona Brazil, a sjajnom igrom pobeđena je i Rusija koja je aktuelni evropski šampion. Srbija svakako ima veliku priliku da ispiše istoriju, ali do zlatne medalje put je dalek. Prvo u grupi Srbija mora da bude među prve četiri ekipe, a grupa nije nimalo laka s obzirom da će izabranice Zorana Terzića morati da ukrste koplja sa reprezentacijama Holandije, Kine, Amerike, Italije i Portorika. Rivali za svako poštovanje, ali devojke Zorana Terzića su sposobne za veliko delo. Da li će to biti zlatno, srebrno ili bronzano delo, videćemo od 6. avgusta u Riju.

ODBOJKA-LOPTA

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...