fbpx
spot_img

Odbojka dame: Selektor Terzić objavio i spisak za Gran pri i OI

Selektor Terzić nakon objavljivanja spiska za tradicionalni turnir u Švajcarskoj, u četvrtak 21. aprila saopštio je širi spisak sa 31 igračicom koje će konkurisati za  mesta na Svetskom Gran priju i Olimpijskim igrama.

Na spisku su:

TEHNIČARI: Maja Ognjenović, Bojana Živković, Danica Radenković i Slađana Mirković.

KOREKTORI: Marta Drpa, Tijana Bošković, Ana Bjelica, Jovana Brakočević i Sanja Malagurski.

LIBERA: Silvija Popović, Suzana Ćebić i Teodora Pušić.

BLOKERI: Milena Rašić, Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Nataša Krsmanović, Nađa Ninković, Maja Savić, Mina Popović, Jovana Kocić i Maja Aleksić.

PRIMAČI: Jelena Nikolić, Brižitka Molnar, Brankica Mihajlović, Tijana Malešević, Bjanka Buša, Ivana Đerisilo, Jovana Vesović, Ljiljana Ranković, Bojana Milenković i Katarina Lazović.

Naše najbolje odbojkašice u ovoj godini očekuju dva velika takmičenja. To su Olimpijske igre (treće uzastopne) i Svetski Gran pri.

 

Rapored u Gran priju:

Prvi vikend ( Rio 9.-12.juna), protivnici će biti Brazil, Japan , Italija.Drugog vikenda protivnice našim devojkama će biti Kina, Brazil i Belgija, dok  će trećeg vikenda Srbija gostovati u Japanu gde ih očekuju utakmice sa domaćinom, Rusijom i Tajlandom.

 

 

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...