fbpx
spot_img

Odbojka dame: Srbija spremna za kvalifikacije

Ženska seniorska reprezentacija otputovala je u ponedeljak (22. maja) preko Ciriha do Poljske. U glavnom gradu Poljske (Varšavi), naše najbolje dame će se boriti za mesto na Svetskom prvenstvu. Na turniru će učestovovati ukupno šest reprezentacija, a samo prvoplasirana ekipa će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Selektor Zoran Terzić je odredio sastav tima, a na spisku se nalaze:

TEHNIČARI: Ana Antonijević i Bojana Živković.

KOREKTORI: Ana Bjelica, Tijana Bošković i Sanja Malagurski.

LIBERA: Silvija Popović i Jelena Blagojević.

BLOKERI: Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Mina Popović i Nađa Ninković.

PRIMAČI: Tijana Malešević, Bjanka Buša i Brankica Mihajlović.

Na spisku selektora nema novog kapitena Milene Rašić, koja je doživela povredu i neće igrati na kvalifikacionom turniru, ali i pored toga Srbija je i dalje glavni favorit za prvo mesto. Srbija prvu utakmicu igra u utorak (23. maja) protiv slabašnog Islanda od 18 časova. U sredu ekipu Zorana Terzića očekuje meč protiv solidne reprezentacije Češke, a posle toga i mečevi sa Kiprom, Slovačkom i Poljskom.

Raspored utakmica

  1. kolo: Srbija – Island ( utorak u 18 časova)
  2. kolo: Srbija – Češka (sreda u 15.30 časova)
  3. kolo: Srbija – Kipar (četvrtak u 15.30 časova)
  4. kolo: Srbija – Slovačka (subota u 18 časova)
  5. kolo: Srbija – Poljska (nedelja u 20.30 časova)

 

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...