Odbojka dame: Srbijanka 014 prva u Novom Sadu

ŽOK Srbijanka 014 (Valjevo) je na sjajan način završila 2016. godinu. Pionirke Srbijanke su trijumfovale na Novogodišnjem festivalu odbojke, koji je održan u Novom Sadu. Ekipa Rajka Stojanovića je tokom takmičenja u Novom Sadu odigrala devet utakmica. Žabeležila je sedam pobeda uz dva poraza. U polufinalu izabranice Rajka Stojanovića su slavile protiv Spartaka iz Subotice sa laganih 2:0, da bi potom u finalu pala i ekipa Sterije iz Beograda.

Pored osvojenog prvog mesta, lepo priznanje je otišlo u Valjevo. U pitanju je nagrada za najboljeg igrača turnira, a svoj talenat je još jednom pokazala Ivana Jerinić koja je posle titule za najboljeg igrača na turniru u Valjevu isto priznanje osvojila i u Novom Sadu.

Ovo je samo nastavak sjajnih rezultata mlađih kategorija kluba iz Valjeva, koji trenutno drži vodeću poziciju kada su u pitanju pionirska i kadetska liga. Sjajan završetak godine kojim trener Stojanović može biti izuzetno zadovoljan.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...