fbpx
spot_img

Odbojka dame: Težak vikend

Težak prvi vikend  Gran Prija je iza najboljih odbojkašica Srbije. U dalekom Riju, Srbija je u kombinovanom sastavu doživela tri poraza i trenutno se nalazi na začelju tabele. Porazi od Japana (3:0) , Italije (3:1) i Brazila (3:0), i ne treba da čude ako se uzme u obzir sastav našeg tima, i činjenica da put Brazila nije krenuo ni selektor Zoran Terzić već njegov pomoćnik Aleksandar Vladisavljev koji je obavljao funkciju prvog trenera. Igrački sastav ponovo je bio dosta kombinovan i šaren. Od iskusnih igračica igrale je  Jovana  Stevanović, ali bez značajnijeg poenterskog učinka. Pored nje od starijih igračica igrale su još  povratnice u nacionalni tim Jovana Brakočević i Ivana Đerisilo, zatim Suzana Ćebić i Silvija Popović, a u Rio su putovale i mlade igračice poput Mine Popvić , Bjanke Buše i Jovane Kocić, devojčice  rođene 1998. godine .  Kada se sve to pogleda, može se naći opravdanje za sva  tri poraza, iako su naše devojke mogle  još koji  set da osvoje  u meču protiv Japana, s obzirom da su prvi i treći set izgubile na razliku kada im je nedostajalo i malo sreće. A, mora se i priznati da su ostale ekipe došle u jačim sastavima, posebno Brazil  koji je na ovom turniru igrao možda u sastavu koji će predstavljati njihovu zemlju na Olimpijskim igrama. 

Nema Srbija previše vremena za žaljenje, već u petak u Makau nastavlja se Gran Pri. Od 17 – 19 . juna, Srbija će ukrstiti koplja sa ekipama Brazila, Kine i Belgije. Sudeći po sastavu, Srbija bi trebala da bude znatno konkretnija, pa se sa pravom mogu očekivati prve pobede. Na tom turniru igraće sledeće igračice:

TEHNIČARI: MAJA OGNJENOVIĆ  I BOJANA ŽIVKOVIĆ .

KOREKTORI: JOVANA BRKOČEVIĆ  I TIJANA BOŠKOVIĆ .

LIBERA: SILVIJA POPOVIĆ  I SUZANA ĆEBIĆ .

BLOKERI: MILENA RAŠIĆ , STEFANA VELJKOVIĆ , JOVANA STEVANOVIĆ  I MINA POPOVIĆ .

PRIMAČI: JELENA NIKOLIĆ , BRANKICA MIHAJLOVIĆ , TIJANA MALEŠEVIĆ  I BJANKA BUŠA .

Prvi meč Srbija igra u petak od 16 časova protiv Brazila, drugog dana protivnik je Kina od 17 časova, dok će poslednjeg dana takmičenja izabranice Zorana Terzića izaći na crtu Belgiji. Taj meč je na programu u nedelju od 13 časova. Sve utakmice će prenositi  TV Arena Sport 1 .

ODBOJKA-LOPTA

 

 

 

 

 

 

 

 

Tabela nakon prvog vikenda:

  1. CHN           3    3    0    9:1       9

  2. BRA            3    3    0    9:1       9

  3. RUS            3    3    0    9:3       8

  4. USA            3    2    1    7:3       6

  5. NED            3    2    1    7:4       6

  6. ITA             3    2    1    7:6       5

  7. TUR            3    1    2    5:6       4

  8. JPN             3    1    2    5:6       4

  9. THA            3    1    2    3:7       3

10. BEL             3    0    3    1:9       0

11. SRB            3    0    3    1:9       0

12. GER            3    0    3    1:9       0

 

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...