fbpx
spot_img

Vaterpolo: Valis 93 pred elitom

Vaterpolisti Valisa 93 iz Valjeva nalaze se pred istorijskim plasmanom u najelitnije takmičenje koje se održava  u Srbiji. Nakon osvojenog prvog mesta u Prvoj B ligi, valjevski vaterpolisti su  odigrali prvi meč baraža za popunu Prve A lige, a protivnik je bio je ŽAK iz Kikinde. Prvi meč koji je odigran u Kikindi , doneo je veoma neravnopravnu borbu dva tima, u kojoj je Valis odigrao jedan fantastičan meč i sasvim zasluženo je slavio  sa 23:8 (5:0, 4:1, 6:5, 8:2). Najefikasniji  u taboru pobednika bili su Radulović sa 5 , odnosno Janošević sa 4 postignuta gola. Drugi meč je na programu u nedelju 3. aprila u 18 časova,  u Petnici i  trebalo   bi  čudo da se desi ,  pa da prvotimci  ŽAK-a izbore majstoricu koja bi se igrala pred njihovim navijačima.

Inače Valis 93 ima odličnu saradnju sa beogradskim Partizanom, a tokom jednog perioda je i velikan ovog sporta Igor Milanović radio sa ekipom iz Valjeva.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...