fbpx
spot_img

Odbojka: Srbija protiv Irana

Muška seniorska reprezentacija Srbije, u petak od 18 časova i 30 minuta igra prvi meč, trećeg vikenda Svetske lige protiv Irana. Srbija je trenutno lider prve divizije, i samo jedan bod u naredna tri meča im je dovoljan za završni turnir u Poljskoj. Koliko su naši momci spremni za ovaj meč, videćemo večeras. Srbija je imala velikih problema da dođe do Teherana. Put je bio planiran za ponedeljak, međutim zbog veoma lošeg vremena je otkazan. Sledećeg dana, izabranici Nikole Grbića su stigli samo do Istanbula gde se dogodio teroristički napad, pa su svi letovi bili otkazani. Usledilo je noćenje u Istanbula, a u Iran je naša reprezentacija stigla tek u sredu oko ponoći. Da li će to ostaviti traga na igru Srbije, jer su par dana bili bez treninga, saznaćemo večeras. I sam tehničar srpske ekipe Nikola Jovović je istakao za Sportski žurnal, da mu je bilo jako čudno i da je lopta bila prilično teška, na prvom treningu u Teheranu. Naravno, sve su to problemi koji će se na samom meču zaboraviti, i nadamo se još jednoj dobroj igri i pobedi protiv domaćina trećeg vikenda.

Srbiju sigurno očekuje jako motivisan protivnik, puna dvorana ,,Azadi“ i paklena atmosfera. Biće to jedna jako lepa utakmica za prave ljubitelje odbojke. Zato svi od 18:30h, pružimo podršku Srbiji. Sve mečeve Srbije tokom trećeg vikenda, prenosiće TV Arena Sport 1 i RTS 2.

ODBOJKA-LOPTA

 

Pored Irana, Srbija će u Teheranu igrati protiv Argentine (subota od 15:30 časova), i Italije (nedelja od 15:30 časova).

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...