fbpx
spot_img

Odbojka: ŽOK Ub sjajno započeo sezonu

Odbojkašice Uba su sjajno započele novu sezonu, posle četri odigrana kola imaju isto toliko pobeda i dele prvu poziciju sa ekipom Rode. Prošlog vikenda odigrale su fantastičan meč u Valjevu i sigurno su savladale domaću Srbijanku, posle samo 60 minuta. Nijednog trenutka tokom meča nije se postavljalo pitanje pobednika, igračice Uba su bile dominantne a pritom ne dajući ni gram nade domaćim odbojkašcama da mogu da se nadaju nekom čudu. Kada se pogleda rezultat po setovima i podatak da je Srbijanka osvojila 10,18 i 12 poena, to nam jasno daje sliku da je ovo bila igra mačke i miša.
Ovo je samo nastavak sjajnih rezultata Uba, od kada je njihov predsednik napravio pravi remont cele ekipe pre dve godine. Tada se u sezonu 2013/2014. ušlo sa velikim ambicijama u Regionalnoj ligi. Sa klupe se povukla Danijela Kijac iz porodičnih razloga, njeno mesto zauzela je Marina Petrović, koja je pristala da obavlja ulogu trenera i igrača. Pojačanja su se nizala stigle su Ivana Jakovljević, Jovana Cvetković , libero Ana Lazić a onda je ceo spisak pojačanja zaokružila bivša iigračica Zvezde, Maja Glišić prava bomba prelaznog roka.
Kada je stvoren ovako moćan, drim tim trener Marina Petrović napravila je sjajnu atmosferu u ekipi, redom su padali protivnici, nizale se pobede. Na kraju sezone imale su neverovatan skor od 18 pobeda i svega izgubljena dva seta. Na redu su bile kvalifikacije za ulazak u Drugu ligu – grupa Centar i tu su ostvarene dve ubedljive pobede protiv Asa i šabačkog Zaslona za ulazak u viši rang. Tu nisu htele da stanu odbojkašice Uba, doveli su superligaška pojačanja Miju Vulović i kapitena TENT-a Sonju Puzović. Najavljivan je ulazak u Prvu ligu Srbij, ali onda se dešavaju neverovatni pehovi, povrede nekoliko igračica i nešto slabiji rezultati kulminirali su da se na kraju sezone osvoji treće mesto u konkurenciji deset timova.
U novu sezonu 15/16 Ub je ušao kao največi favorit za osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang. U odnosu na prošlu sezonu klub je napustila Gorica Filipovič, dok je klub privremeno napustila Sonja Puzović zbog trudničkog bolovanja. Klub se još više pojačao ove sezone došlo je sjajno pojačanje u vidu Sanje Jablan , nakon pauze se vratila i Ivana Jakovljević….
Sjajno je započeta sezona, ali da bi ona bila ispunjena titulom Ub ne sme nijednog trenutka da se opusti i rezultat će sam doći.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...