fbpx
spot_img

Održan prvi seminar Školice života u Vladičinom Hanu

Foto: novakdjokovicfoundation.org/
Foto: novakdjokovicfoundation.org/

Prvi seminar Školice života „Počni od početka, početak je važan – podrška ranom rastu, razvoju i učenju” održan je u Vladičinom Hanu.

Prvi seminar Školice života, održan u Vladičinom Hanu krajem avgusta, imao je za cilj da unapredi postojeća znanja vaspitača koji su uključeni u program, kako bi pomogli deci da kontinuirano razvijaju svoje veštine od ranog detinjstva.

Modul obuke „Počni od početka, početak je važan – podrška ranom rastu, razvoju i učenju” (odobren od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja pod kataloškim brojem 607) realizovan je u PU „Pčelica” u Vladičinom Hanu od 29. do 31. avgusta 2014. godine. Ovo je prvi od ukupno tri akreditovana seminara koji su planirani da se održe u okviru projekta „Školice života – zajedno za detinjstvo”.  Seminaru je prisustvovalo ukupno 27 učesnika, 26 vaspitača, stručni saradnik i pedagoški asistent, koji su svojim učešćem pokazali da su otvoreni za promene i da prate aktuelnosti u predškolstvu.

Opšti cilj seminara je prepoznavanje specifičnih vaspitnih i obrazovnih potreba dece i porodica i prilagođavanje programske ponude predškolske ustanove. Aktivnosti su usmerene na ovladavanje znanjima o važnosti ranog razvoja i učenja, veštinama potrebnim za kreiranje posebnih i specijalizovanih programa koji prate specifične potrebe mališana. Kako bi se ostvarili postavljeni ciljevi, bitno je povezati sve učesnike lokalne zajednice u akcije koje su usmerene na korišćenje sopstvenih resursa kako bi se povećao obuhvat dece  koja su uključena u predškolstvo.

U organizaciji CIP – Centra za interaktivnu pedagogiju, koji je implementacioni partner projekta, voditeljke seminara bile su Marina Stanojević i Danica Sikimić, stručne saradnice PU „Naša radost“ u Smederevu.

Učesnici su seminar u celini vrednovali prosečnom ocenom 3,98 (od maks. 4).

Inače, u Vladičinom Hanu u toku su radovi na adaptaciji objekta u Lepenici, koji će u okviru projekta „Školice života – zajedno za detinjstvo” biti namenjen za realizaciju vaspitnoobrazovnih programa za decu uzrasta 3–5,5 godina. Ovo su uglavnom infrastrukturalni radovi na vodovodnim i kanalizacionim instalacijama, kao i čišćenje terena i izgradnja adekvatnijeg pristupa. Pored adaptacije i opremanja objekta, predviđeno je i uređenje dvorišta i postavljanje sprava za igre i aktivnosti dece napolju.

 

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
WordPress PopUp Plugin