fbpx
spot_img

OŠ „Sveti Sava“ na Sajmu za djecu i porodicu

„Sajam za djecu i porodicu 2017“ održan je 18. i 19. novembra u Bijeljini, u krugu nekadašnje fabrike „Zenit“.
Sajam je bio podijeljen u više tematskih cjelina sa ciljem da promoviše dječje stvaralaštvo, kreativnost, sportski duh i porodične vrijednosti.
Festivalski dio je bio prilika da se predstave članovi literarne sekcije OŠ „Sveti Sava“ koju vodi nastavnica Mirjana Lazarević kao i sekcija francuskog jezika koju vodi nastavnica Ljiljana Nedeljković.
Svoje stihove sa kojima su na literarnim festivalima osvojili pregršt nagrada govorili su Teodora Petrović, Katarina Cacanović, Minja Drakul, Milka Bajunović i Vojislav Durmanović.
Lijepo iznenađenje bili su stihovi „pjesnika Pariza“ Žaka Prevera koje je na francuskom jeziku govorila Minja Drakul.
Da učenici s ljubavlju uče francuski jezik dokaz su odlični rezultati na Republičkom takmičenju ove godine.
Organizatori Sajma bili su „Medija Plus Group“, a počasni pokrovitelj ove manifestacije bila je Gradska uprava Grada Bijeljina.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
OŠ "Sveti Sava" Bijeljina
OŠ "Sveti Sava" Bijeljinahttp://literarnas.wix.com/sveti-sava-bijeljina
U prelijepoj ulici skrivena krošnjama lipa, u blizini Crkve Svetog Georgija u Bijeljini, smještena je Osnovna škola „Sveti Sava“. Najstariji sačuvani dokument koji govori o školstvu u Bijeljini je pismo ministru prosvete Kneževine Srbije od 12. maja 1865. godine koje su uputili „nastojatelj crkve i škole Dimitrija Marković i učitelj škole beljinske Nikola Evtić“, ali kao godina osnivanja srpske škole spominje se 1838. godina. Gradnja školske zgrade završena je krajem avgusta 1902. godine. To je zgrada u kojoj danas nastavu pohađaju najmlađi učenici i čija obnova i dalje traje. U Srpskoj osnovnoj školi u Bijeljini, kao mlad učitelj službovao je veliki srpski pjesnik Jovan Dučić.