fbpx
spot_img

Pomozimo Danijeli iz Kragujevca da ode u Tel Aviv i pobedi opaku bolest

Kragujevčanki Danijeli Cvetković je 2020. godine ustanovljena dijagnoza – maligni melanom. Različite terapije nisu pomogle, a bolest je progresivno napredovala. Nadu u izlečenje Danijela je našla na klinici u Izraelu, za šta joj je potrebno 225.000 dolara. Možemo joj pomoći slanjem poruke 1678 na 3030.

Danijela je asistent na Medicinskom fakultetu, 2017. godine doktorirala je na temu Uloga molekularnih mehanizama kao tumor markera u terapiji pacijenata kod karcinoma dojke.

Samo tri godine kasnije i sama je ušla u koštac sa opakom bolešću.

Danijela se i dalje se time bavi. „Pokušavamo da bar malo ako možemo doprinesemo razvoju neke specifične terapije za pacijente obolele od karcinoma dojke.To se desilo nažalost i meni, to se dešava svima – to je sada već postala epidemija. Kažu da se nosim dobro sa osmehom na licu“, rekla je ona.

Ova hrabra naučnica, nakon četiri godine lečenja na Onkologiji, sa 16 metastaza i četvrtim stadijumom maligniteta, spas može da nađe u Tel Avivu.

„Nadala sam se da će se to desiti u Srbiji da nećemo morati na drugi kontinent, ali bože moj ako je to cena, terapije su preskupe a treba mi mnogo novca“, kaže Danijela Cvetković.

Ona je mama jedanaestogodišnje devojčice, suprug je lekar, hirurg u kragujevačkom Kliničkom centru, operisao je i izlečio na hiljade pacijenata,a sada se nada da će ovu porodičnu bitku dobiti uz pomoć dobrih ljudi.

„Sama terapija po prirodi stvari je veoma skupa, zahteva veoma skupu opremu, radi se samo u par centara u svetu. Tako da su nam potrebna, nažalost, finansijska sredstva koja daleko prevazilaze naše finansijske mogućnosti, i to u veoma kratkom vremenskom roku“, rekao je suprug Aleksandar Cvetković. 

„Zahvalna sam unapred svim dobrim ljudima, tako da se nadam da ćemo skupiti novac i da ću na vreme otići u Izrael po svoju terapiji i nadam se da ću se vratiti zdrava u Kragujevac“, poručiila je Dnaijela.

Rok ističe za četiri nedelje. Za sada imaju da plate samo prvu etapu i prvu nedelju lečenja, a za ostalo je potrebno još 225.000 dolara.

Pomozimo ovoj mladoj naučnici da se zdrava vrati i nastavi da traži lek za karcinom za sve ostale pacijente. Možemo to ako pošaljemo poruku 1678 na 3030.

Izvor: rts.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.