fbpx
spot_img

Poziv za volontiranje: Program obrazovanja 2019.

„Centar za integraciju mladih“ otvara konkurs za volontere na poziciji terenskih radnika i volontere podrške u učenju u okviru Programa obrazovanja. Ukoliko želite da naučite principe terenskog rada i rada u neformalnim naseljima sa decom koja su u riziku da postanu deca uključena u život i/ili rad na ulici i steknete praktično iskustvo uz mentorsku podršku – ovo je program za vas!

 

Program radi sa predškolcima i prvacima iz neformalnih naselja na teritoriji beogradske opštine Palilula i primarno je fokusiran na uključivanje ove dece u obrazovni sistem. U ovom trenutku otvorene su prijave za dve volonterske pozicije:

 

1. Terenski rad:

Rad u samim naseljima sa decom i porodicama: vođenje dece u obrazovnu ustanovu i nazad, medijacija između ustanove i porodica, motivacija dece i roditelja, organizovanje i vođenje na vannastavne aktivnosti (radionice, pozorište, ZOO vrt, igrališta i sl.), rad na pribavljanju dokumentacije, prećenje u institucije (policija, Dom zdravlja, Centar za socijalni rad), usmereni razgovori i podrška roditeljima i slično.

 

Angažman obuhvata 4 sata nedeljno, odnosno dva izlaska na teren. Tereni su svakog radnog dana u 7:20, 11:20 ili 15:30, pri čemu se terenski radnici odlučuju za dva koje im najviše odgovaraju i koji ne moraju biti u istom danu. Teren traje u proseku sat do sat i po vremena. Osim toga obavezno je prisustvo na terenskim sastancima svake druge nedelje. Ova pozicija podrazumeva stalnu mentorsku podršku na terenu, obuku u prvih mesec dana volontiranja, kao i niz fakultativnih obuka i radionica.

 

2. Podrška u učenju:

Podrazumeva radionice sa prvacima na domaćim zadacima i savladavanju školskog gradiva, kreativne radionice, praćenje postignuća dece, kao i različite vannastavne aktivnosti u dogovoru sa stručnim timom i roditeljima. Radionice su vikendom u prepodnevnim časovima i angažman takođe obuhvata 4 sata nedeljno – dve radionice u jednom danu ili po jednu oba dana vikenda, kao i obavezne timske sastanke na dvonedeljnom nivou.

 

Ugovor o volontiranju potpisuje se na 3 meseca nakon čega je moguće dobiti potvrdu o volontiranju. Prethodno znanje i iskustvo nije neophodno. U toku volontiranja obezbeđene su programske legitimacije i plaćen BusPlus (jednokratne kartice ili mesečna za studente).

 

Za sve dodatne informacije pišite na: nemanja.marinovic.ppp@gmail.com i posetite naš sajt: www.cim.org.rs.

Izvor: najstudent.com

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.