fbpx
spot_img

„Praviti promenu na bolje“ – Jubilej Fondacije princeze Katarine u Srbiji

U ovoj godini koja je skoro iza nas, Fondacija NJ.К.V. Princeze Кatarine u Srbiji obeležila je 20 godina predanog rada na dobrobiti i boljitku naroda Srbije i Republike Srpske.

Film „Praviti promenu na bolje“ je sažeta rekapitulacija svega što su Fondacija NJ.К.V. Princeze Кatarine u Beogradu i kancelarije Humanitarne organizacije Lajflajn u Čikagu, Njujorku, Torontu, Londonu i Atini, koje sve rade pod pokroviteljstvom Njenog Кraljevskog Visočanstva, ostvarili, vođeni i inspirisani posvećenošću NJ.К.V. Princeze Кatarine humanitarnom radu i pružanju pomoći onima kojima je to najpotrebnije, bez obzira na njihov pol, veru, rasu, starost ili etničku pripadnost.

„Veoma sam ponosna na moju Fondaciju u Srbiji. Izuzetno sam ponosna na narod Srbije, zbog njegove hrabrosti. Prošli smo mnogo toga i još uvek uspevamo da se nasmejemo. Moj narod je uvek u mojim mislima, mojim molitvama i u mom srcu. Hvala vam svima koji ste mi pomogli da učinim svet boljim. Zahvaljujem svima u kancelarijama Humanitarne organizacije Lajflajn širom sveta što mi pomažu u tome i što veruju u mene. Najviše hvala mom suprugu što mi je pružio ovu priliku da pomognem. Zahvalna sam na svakom trenutku kojim mogu da  promenim nečiji život na bolje. Cenim svaki momenat ovih dvadeset godina i unapred se radujem još mnogim uspešnim godinama u budućnosti. Svako od vas je dotakao moj život na različite načine i podržao misiju moje Fondacije da pomaže svima kojima je pomoć potrebna. Osmesi koje dobijam od ljudi kojima pomažemo su moj najveći dar. Moj suprug i ja ćemo nastaviti da radimo na stvaranju bolje budućnosti za našu zemlju i naš voljeni narod. Bog vas sve blagoslovio“, izjavila je Princeza Katarina ovim povodom.

U filmu ćete čuti i izjave lekara koji dugo godina podržavaju rad Njenog Кraljevskog Visočanstva: prof. dr Ide Jovanović, članice Кraljevskog medicinskog odbora, prof. dr Aleksandra Ljubića, člana Кraljevskog medicinskog odbora, Doc. dr Ane Jovićević, članice Кraljevskog medicinskog odbora i prof. dr Dušice Babović, iz Mejo klinike.

 

PRINCEZA KATARINA POMOGLA RENOVIRANJE SPORTSKE SALE DEČIJEG DOMA U STAMNICI

Beograd, 21. decembar 2021 – Zahvaljujući velikom zalaganju Humanitarne organizacije Lajflajn iz Čikaga, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina, i donaciji Zaostavštine Milice Malešević, renovirana je sportska sala u Domu za decu i osobe sa smetnjama u razvoju „Dr. Nikola Šumenković“ u Stamnici.

„Veoma sam zahvalna Zaostavštini Milice Malešević na izuzetno velikodušnoj donaciji. Ponosna sam na rad humanitarne organizacije Lajflajn iz Čikaga i moje Fondacije u Beogradu, koji su zajedno uspeli da obraduju decu i druge korisnike Doma ovim projektom. Za osobe sa smetnjama u razvoju izuzetno je važno da imaju dobro opremljen prostor za rekreaciju i fizičke vežbe. Nikada ne smemo zaboraviti njihove potrebe. Uvek moramo da budemo tu za njih, da ih podržimo i da im pokažemo ljubav i brigu koju zaslužuju. Zato su uvek u mojim mislima i srcu“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Donacijom u iznosu od 15.000 dolara urađena je kompletna rekonstrukcija fasade sportske sale, zamenjeni su oluci, postavljeni su novi pod, radijatori, klima, rasvetni paneli, sala je okrečena i obezbeđena je nova sportska oprema – mreža za odbojku, dva košarkaška obruča, pet novih strunjača, fudbalske, košarkaške i odbojkaške lopte.

Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine i Humanitarna organizacija Lajflajn iz Čikaga, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina, sa velikim zajedničkim iskustvom i ambicijama, nastaviće rad na pomoći najugroženijima u Srbiji i Republici Srpskoj.

„Donacija Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine namenjena renoviranju sportske sale je od velikog značaja za našu ustanovu i sve njene korisnike. Na ovaj način stvaraju se veće mogućnosti za još bolji tretman, razvoj motoričkih sposobnosti, sportsko-rekreativne aktivnosti i kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Kao rezultat toga, imaćemo bolju psihofizičku kondiciju, bolje raspoloženje i veće ukupno zadovoljstvo korisnika, što je naša najveća nagrada. Još jednom se zahvaljujemo Humanitarnoj organizaciji Lajflajn iz Čikaga i Princezi Katarini na pomoći i saradnji“, rekla je gđa. Ana Tomašević, direktorka Doma u Stamnici.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.