fbpx
spot_img

Представљен други број часописа „КРИЛА”

Часопис за књижевност, културу и изузетност „КРИЛА” у Галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“представио је свој други број 10. јануара пред пуним читалиштем и представницама Градске управе.

Издававач, Књижевна заједница Крагујевац, асоцијација Удружења књижевника Србије представила је  у овом броју  дела из седам земаља, не запостављујући књижевнике и уметнике. Најзаступљенији су књижевници Русије чије су радове превели Владимир Јагличић и Раденко Бјелановић.

„Вечерас у овом храму књиге, окупљамо се други пут да јавности представимо други број „КРИЛА” узданак за многе књижевне ствараоце и следбенике. Жеља руководства и књижевника окупљених око Књижевне заједнице Крагујевца да утре  нове путеве књижевног стваралаштва на подручју Крагујевца и шире.

Дозволићете ми да у име Књижевне заједнице Крагујевца и свих нас посебно истакнем Животу Марковића Пушкина председника и једног од упорних твораца овог часописа. У нашем часопису оглашавају се многа значајна имена књижевне српске јавности: Радомир Антић, Слободан Лазаревић, Братислав Милановић…, рекао је у уводној речи публициста и филмски аутор Света Маџаревић потпредседника Књижевне заједнице Крагујевца

После уводних речи о часопису су говорили уредници Александра Ђорђевић и Емилија Живковић, бројни аутори из Крагујевца представили су своје радове. За ликовну подршку сцене побринуо се уметник Јордан Ерчевић изложивши своје радове. Цена часописа је четиристо динара.

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.