fbpx
spot_img

Prestolonaslednik Aleksandar uručio nagrade za besplatno školovanje

Beograd, 2. oktobra 2019. – Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina zajedno sa g. Valentinom Kuletom predsednikom kompanije „LINK group“ i Ivon Vitaker, direktorkom fondacije NCR, zvanično su uručili besplatno školovanje na „ITAcademy“  najboljim maturantima iz Srbije i Republike Srpske za obrazovanje u oblasti informacionih tehnologija.

U saradnji sa Prestolonaslednikovom Fondacijom za obrazovanje, „LINK group“ je dodelila 30 besplatnih školovanja učenicima koji su prisustvovali tradicionalnom prijemu za najbolje maturante u Belom dvoru 21. juna, čiji je domaćin bio Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

„Veoma mi je drago što smo treću godinu zaredom LINK grupa i moja Fondacija za obrazovanje nagradili naše najbolje srednjoškolce. Svim dobitnicima LINK nagrade još jednom čestitam na uspešno završenom srednjem obrazovanju. Nastavite da budete najbolji! Nastavite da vredno radite u daljoj karijeri. Moja Fondacija za obrazovanje i kulturu nastaviće da pomaže našim mladima“, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

Budući studenti će „ITAcademy“ moći da pohađaju putem interneta, kroz najsavremeniju platformu za učenje na daljinu, osim znanja o najtraženijem IT području, svojim studentima pruža profesionalne Cambridge, Microsoft i Adobe sertifikate, a radi sa zvaničnim ovlašćenjem Univerziteta Kejmbridž.

Današnjoj svečanosti su takođe prisustvovali i članovi upravnog odbora Fondacije Prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje, doktorka Rapti Medivejk sa majkom, kao i g-đa Ivona Vitaker, direktorka fondacije NCR i predsednica žena u NCR-u, u Dulutu u Džordžiji. Fondacija NCR je dokazani partner Fondacije Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu. Njen rad usmeren je na izgradnju jačih zajednica kroz grantove neprofitnim partnerima čije su misije usklađene sa vrednostima korporacije.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.