fbpx
spot_img

Prijem u ambasadi Rusije

Povodom Dana Rusije u ambasadi Rusije u Beogradu priređen je prijem kome su prisustvovali predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsednik Skupštine Ivica Dačić, ministri Selaković, Vulin, Stefanović, Mali, Popović, Atanacković i član Predsedništva BiH iz RS Milorad Dodik i mnoge druge ličnosti iz političkog, javnog i društvenog života naše zemlje.

SUBNOR Srbije predstavljali su predsednik general Vidosav Kovačević, potpredsednik akademik puk. Željko V. Zirojević i član predsedništva Dragoljub Đorđević.
Posle intoniranja ruske i srpske himne prisutnima se obratio Nj.E. ambasador Aleksandar Bocan Harčenko koji se između ostalog zahvalio prisutnima što su se odazvali pozivu da zajednički obeležimo Dan Rusije, istakavši da uprkos pritiscima Zapada odnosi Rusije i Srbije sve više jačaju i da su za takve uspešne odnose zaslužni najpre predsednici Rusije i Srbije, Putin i Vučić kao i da Rusija ima jasan i nedvosmislen stav po pitanju Kosova i Metohije i njegovom nepriznavanju, poštovanju Dejtonskog sporazuma i Republike Srpske i da će naše prijateljstvo iz dana u dan sve više jačati.

Takođe je istakao da Rusija i Srbija nikada neće dozvoliti povampirenje najvećeg zla čovečanstva fašizma i nacizma.

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.