fbpx
spot_img

Princeza Katarina i Lajflajn Kanada isporučili pomoć vrednosti veće od 12.000 evra domu za stare „Voždovac“

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina isporučila je danas 33 nova bolnička kreveta sa dušecima i posteljinom domu „Voždovac“ koji je deo Gerontološkog centra Beograd. Sredstva za ovu pomoć prikupljena su u saradnji sa humanitarnom organizacijom Lajflajn Toronto – Kanada čiji je Princeza Katarina pokrovitelj. Vrednost donacije je veća od 12.000 evra.

„Drago mi je da smo danas ponovo ovde u domu Voždovac, da uručimo vrednu donaciju  organizacije Lajflajn iz Kanade. Ova donacija obuhvata 33 bolnička kreveta i isto toliko dušeka i kompleta posteljine, vrednost je veća od 12.000 evra, a sakupljena je uz pomoć organizacije Lajflajn Kanada čiji sam ja pokrovitelj. Bili smo ovde prošlog juna, danas se vidimo ponovo, a moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja uvek ćemo se truditi da pomognemo vaš dom koliko god je moguće. Ponosna sam na moju fondaciju koja je samo od početka ove godine obezbedila pomoć za brojne institucije u vrednosti od više od dva miliona evra“, rekla je Princeza Katarina.

Prethodno, u junu 2017. Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina uručila je domu „Voždovac“ 40 bolničkih kreveta, dušeka, posteljina, natkasni, peškira, hrane i pelena. Sredstva za ovu donaciju, više od 18.000 evra, prikupljena su na humanitarnom događaju “Tea at the Tower” u aprilu 2017. u Ontariju u Kanadi u saradnji Lajflajn Kanada i gospođe Georgine Kirali, predsednice organizacionog odbora i njenog supruga g-dina Ričarda Serede.

Današnjoj isporuci prisustvovali su gospodin Nenad Nerić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gospodin Ivan Jezdić, direktor doma „Voždovac“ i gospođa Suzana Mišić, direktorka Gerontološkog centra Beograd.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.