fbpx

PROGLAŠENI NAJBOLJI RECITATORI MORAVIČKOG OKRUGA

PROGLAŠENI NAJBOLJI RECITATORI MORAVIČKOG OKRUGA
POBEDNICI RECITATORI
Milica Prokopijević iz Ivanjice (mlađi uzrast), Vladimir Kandić iz Čačka (srednji uzrast) i Filip Ljubojević iz Guče (stariji uzrast) predstavljaće Moravički okrug na republičkoj smotri recitatora “Pesniče naroda mog”.
Kulturni centar Gornji Milanovac, u saradnji sa Savezom amatera Srbije danas je (subota, 4. april) u Norveškoj kući organizovao Okružno takmičenje recitatora. U tri starosne kategorije, nastupili su najbolji recitatori Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana.
U kategoriji mlađih osnovaca najbolja je bila Milica Prokopijević iz Ivanjice (OŠ “Milenko Kušić”). Za nijansu slabiji bili su Monika Meić iz Lučana (OŠ “Milan Blagojević”) i Dušan Radivojević iz Ivanjice (OŠ “Kirilo Savić”), dok je pohvala pripala Maši Šiljković iz Čačka (OŠ “Milica Pavlović”).
U kategoriji recitatora od 5. do 8. razreda prvo mesto pripalo je Vladimiru Kandiću iz Čačka (OŠ “Milica Pavlović”), dok su nešto slabiji bili Kristina Živanić, takođe iz Čačka (OŠ “Tanasko Rajić”) i Ivona Jovanović iz Ivanjice (OŠ “Milenko Kušić”).
Odlukom žirija: Milana Ružića, master profesora jezika i književnosti (Lučani), Jasmine Ćirjaković, profesora razredne nastave (Čačak), Hadži Snežane Zlatić, urednika etno programa (Ivanjica) i Dragane Perišić, diplomiranog filologa svetske književnosti (Gornji Milanovac), Moravički okrug na finalnoj smotri recitatora predstavljaće i Filip Ljubojević iz Guče (Srednja škola “Dragačevo”).
Uroš Tomljanović iz Čačka (Teatar “Estet”) i Janko Jovančić iz Ivanjice (Gimnazija “Ivanjica”) zauzeli su drugo, odnosno treće mesto, dok su pohvale pripale Vanji Nešovanović iz Ivanjice (Gimnazija “Ivanjica”) i Jovani Ratković iz Čačka (Gimnazija, Čačak).
Republička smotra recitatora “Pesniče naroda mog” biće održana polovinom idućeg meseca u Valjevu.

KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
Ustanova za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje