fbpx
spot_img

Promocija knjige „Drugi svijet“ Milisava Rosića

Knjiga poezije „Drugi svijet“

Izdavač Lider mont media, Kolašin

Za izdavača dr Mirko Jakovljević

Recenzija i lektura Nataša Zurić

Urednik Radomir Perišić

Prelom teksta Veljko Vukadinović

Korice Milena Žbogar

Ilustracija Olivera Bjelić

Štampa Montgraf Podgorica

Sponzor Opština Mojkovac

Knjigu je pratila promocija u Mojkovcu, zatim promocija u Bijelom Polju, gdje je prikazan kratki film koji je Rosić zajedno sa Oliverom Bjelić kreirao posvećen njegovom djelu, kao i Nataša Žurić koja je kazivala poeziju i pozajmila glas za ovaj krakti film. Njegove dvije promocije je uljepšala Olivera Bjelić koja je otvarala i zatvarala promociju pjesmom. Početkom 2022. godine nastaviću da promovišem knjigu i u drugim gradovima. 

Knjiga je nastala na veoma specifičan način, prije skoro 3 godine, neke od pjesama sam odsanjao i inspiracija mi je dolazila kroz snove često, isto tako neke od pjesama koje sam pisao na javi, imao sam osjecaj da mi riječi same dolaze, kada je moja muza inspiracije govorila.

Moji likovi i junaci u pjesmama su stvarni likovi, koji su drugačiji od drugih jer se ne plaše vlastitog mraka i vlastite sjene, Oni kroz mrak, patnju i bol sazrijevaju i jačaju, i što više puta umru za života, oni više svjetlosti mogu da prime. Patnja oblikuje moje junake u velike ljude. Oni se ne plaše da istraže odaje duše, gdje drugi rijetko zalaze.

Ljubav je u mom drugom svijetu duplirana, isto kao i mržnja, intezitet emocije je pojačan. Umjetnost za mene je jedan vid besmrtnosti i vidim je uzvišenu. Ona je poput disanja prirodna i nikada ne staje. Bilo kao konzument umjetnosti ili stvaralac umjetnost nas oblikuje i mijenja.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.