fbpx
spot_img

Promocija novog muzičkog CD-a Srđana Simeunovića Sendana „KADA SUNCE NESTAJE“

Pozivamo Vas na promociju novog muzičkog CD-a Srđana Simeunovića Sendana KADA SUNCE NESTAJE, koja će se održati u Beogradu, u Centru za kulturu „Vlado Divljan“ u bisokopskoj sali (br.2), u nedelju, 1. septembra 2019. godine, sa početkom u 20,00 h.

Foto: Jelena Ćosić

Nedavno je objavljen novi muzički CD „Kada Sunce nestaje“ sa devet muzičkih numera i tri pesme koje autor govori (poezija). Što se tiče muzike, četiri pesme su okrenute renesansnom zvuku, neke tradicionalnom, a pet pesama je u pop žanru. Producentski i aranžerski sve su napravljene različito, ali generalno to je njegov kantautorski zvuk.

Šaljemo Vam muzičke spotove za tri njegove pesme, a tu su i dve pesme koje je Srđan Simeunović Sendan napravio za najpoznatije naše pop pevače, muzičare, glumce, horove (Bora Đorđević, Ivan Legende, Leontina, Jelena Tomašević, Aleksandra Radović, Gorica Popović, Tanja Bošković, horovi „Kolibri“ i „Čarolija“…) – Rodjeni smo jednaki i pesma Nežni cvet bez latice, kao pesma solidarnosti sa decom sa invaliditetom. Prva pesma koja se nalazi na nekoliko mesta na You tube-u ima oko 150.000 pregleda, nažalost, često se skida ton sa nje, verovatno od strane nekih ljudi koji su protiv jednakosti. Pesma „Nežni cvet bez latice ima preko 10.000 pregleda.

Napravio je i pesmu „Bože ti nas vodi“ – u pitanju je himna Hrama Apostola Petra i Apostola Pavla, koja se često izvodi u tom hramu i trebalo bi uskoro da doživi i studijsko izdanje.

Dugo godina već izvodi svoju muziku na različitim umetničkim mestima u Srbiji i šire i napokon je došlo i do realizacije muzičkog CD-ea. Pored muzike, član je i Udruženja književnika Srbije i potpredsednik Društva književnika Beograda. Objavio je deset knjiga u izdavačkim kućama: „Prosveta“, „Prometej“, „Partenon“… Urednik je književnog časopisa „Beogradski trougao“.

Srdjan Simeunović
mob. tel. 060 468 64 21

https://www.youtube.com/watch?v=wFpcMXx4yzI

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.