fbpx
spot_img

Prva fotografija Princa Stefana

Beograd, 2. mart 2018 – Pet dana star Nj.K.V. Princ Stefan, zajedno sa svojom majkom Nj.K.V. Princezom Danicom, stigao je iz porodilišta kući u Kraljevski dvor na Dedinju. Ovom prilikom napravljene su prve fotografije mladog Princa zajedno sa članovima kraljevske porodice – Stefanovim roditeljima ocem Nj.K.V. Princom Filipom i majkom Nj.K.V. Priincezom Danicom, Njihovim Kraljevskim Visočanstvima Prestolonaslednikom Aleksandrom i Princezom Katarinom, Nj.K.V. princezom Marijom de Glorijom od Orleana i Bragance, vojvotkinjom od Segorbe, kao i roditeljima Princeze Danice gospodinom Ciletom i gospođom Bebom Marinković.

Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, u nedelju 25. februara 2018. zvona hrama Svetog Save zvonila su u čast rođenja novorođenog deteta kraljevske porodice Karađorđević, što je bilo prvi put u istoriji da 49 zvona najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu objave ovakvo rođenje. Zvona crkve Sv. Đorđa na Oplencu i manastira Žiče takođe su zvonila u znak rođenja.

Ovo je prvo rođenje muškog deteta u kraljevskoj porodici u Srbiji nakon 90 godina kada se Nj.K.V. Princ Tomislav rodio u Beogradu. On je bio brat Njegovog Veličanstva Kralja Petra II, dede Nj.K.V. Princa Filipa.

Roditelji Princ Filip i princeza Danica, zajedno sa celom Kraljevskom porodicom najsrdačnije zahvaljuju svima na čestitkama, kao i medijima koji su na najlepši način izveštavali o ovom divnom događaju.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.