fbpx
spot_img

Savet: Lek za sve-propolis

Foto: lablavanda.eu
Foto: lablavanda.eu

Propolis ima olakšavajuće dejstvo kod problema sa gastrointestinalnim traktom.
Sprečava infekcijska oboljenja i poboljšava varenje. Pokazuje svoje analgetičko delovanje kod čireva, gastritisa i kolitisa.

Propolis ima jako analgetičko i antiupalno delovanje. Ubrzava regenerisanje ćelija i smanjuje bolove.

Poboljšava rad respiratornog sistema. Olakšava teškoće prilikom upale grla, a pomaže i kod bolova u zubima, upale desni i usne duplje. Ima informacija o tome i da propolis ispoljavanjem svojih antimikrobskih svojstava može da spreči pojavu karijesa.

Propolis je poznat i kao jako antiradijaciono sredstvo. Pomaže kod oporavka osoba koje su izložene zračenju i rentgenskim uticajima.

Koristi se i kao preventivna mera protiv pojave nekih vrsta tumora (rak dojke, i dr). Dokazano je da ublažava bolove kod opekotina i štiti kožu od upala.
Propolis ima dokazano delovanje na niz kožnih oboljenja. Pomaže osobama koje pate od dermatitisa, žuljeva i ekcema.

Istovremeno ublažava bolove prilikom različitih povreda kože i pomaže kod bržeg zarastanja rana. Smatra se da propolis leči stafilokokne infekcije i gljivična oboljenja (noktiju).

Propolis ima veoma izražen antimikrobni i antivirusni efekat. Zahvaljujući svojim sastojcima, on stimuliše prirodni imunitet i obezbeđuje maksimalnu zaštitu organizma u rizičnim periodima.

Bojana Pudar
Bojana Pudar
Bojana Pudar veruje da "osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. Ako nekada sretneš osobu koja više nema osmeh, budi velikodušan, pokloni joj svoj. Niko ne oseća takvu potrebu za osmehom, kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima".