fbpx
spot_img

„Sitroen“ napravio kočiju za Asteriksa i Obeliksa

Proizvođač automobila „Sitroen“ dizajnirao je konceptualnu kočiju za predstojeći film „Asteriks i Obeliks: Srednje kraljevstvo“. Vozilo je bazirano na kultnom modelu 2CV i ima prepoznatljive dizajnerske karakteristike francuskog automobilskog brenda zajedno sa motivima iz čuvenog filma.
*
Rezultat je automobil iz drugog sveta sa karakterističnim padom krova, kao i oblika zadnjih prozora i vrata. Ima čak i krov od tkanine koji se može podići da bi se pretvorio u kabriolet, a unutrašnja sedišta su inspirisana onima originalnog 2CV.
*
Upadljivi su neki detalji, kao što su dva fara, koje pokreću svici, ili pneumatska suspenzija, napravljena od naduvanih stomaka dve divlje svinje. Još jedan upadljiv detalj su točkovi, koji su napravljeni od recikliranih štitova.
*
Kočija je dizajnirana i napravljena za manje od tri meseca, a „Sitroenu“ je inače potrebno 12 meseci da razvije koncept automobila. Za ovaj jedinstveni automobil, tim se fokusirao na osnovne vrednosti brenda: udobnost, tehnologiju i smeli dizajn, što filmu daje posebnu draž.
*
Kočija se pojavljuje u različitim delovima filma, recimo kada Cezarova vojska stigne do Kine, gde se na ulazu u zemlju nalazi reklamni bilbord koji promoviše najbolji automobil u to vreme: 2CV, neverovatnu kočija napravljena u Galiji, koju vuku dva konja. Ovo je suptilna aluzija na čuveni reklamni „Sitroenov“ film snimljen na Kineskom zidu. Krila kacige koju nosi Asteriks takođe imaju novi logotip „Sitroena“.
„Sitroenova“ 2CV kočija označava partnerstvo između svetski poznatog francuskog proizvođača automobila i „Pate Tresor filmsa“, i kreatora novog filma „Albert Rene editorsa“, pišu francuski mediji.
*
„Susret između ove dve legende francuske kulture nije bio ništa drugo do izuzetan. Između filmskih timova ‘Sitroena‘ i ‘Asteriksa‘ od samog početka postoji veza iskrenosti i uzajamnog poštovanja. Ukazala nam se ova neverovatna prilika da kreiramo i izgradimo konceptualne kočije od nule, i proveli smo najlepše vreme radeći na ovom projektu. Rezultat je oda posvećena 2CV, legendarnom automobilu koji predstavlja ‘Sitroen‘ u punom sjaju“ kaže Pjer Lekler, „Sitroenov“ direktor dizajna.
*
Film će po prvi put biti prikazan u Francuskoj 1. februara 2023. godine, a zatim i na međunarodnom nivou.
*
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.