fbpx

Sjajan početak turneje: Luka Šulić dva puta pred punim Cankarjevim domom!

Ovaj sjajni početak turneje prati i izlazak albuma. Dostupan širom sveta u petak, 25. oktobra, njegova dramatična interpretacija Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” prvi je celovit snimak iz popularnog ciklusa baroknih koncerata uređenih za čelo solistu.

Luka sada pakuje kofere za Rusiju, gde će nastupiti u Moskvi i Sankt Peterburgu. Posle toga, nastupiće u Milanu, gde su koncerti odavno rasprodati i gde publika ima visoka očekivanja. Početkom sledeće godine, Luka Šulić će nastupajući obići i Austriju, Nemačku, Švajcarsku…

Srpska publika moći će da ga čuje 6. februara u Sava centru, pošto je Beograd jedan od gradova koje će posetiti na ovoj turneji.

Ulaznice  su u prodaji na blagajni Sava centra, prodajnim mestima Ticket Vision-a, kao i online na tickets.rs po ceni već od 2500 dinara.

Na albumu, Luki se pridružio dirigent Akademije Archi dell’Accademia di Santa Cecilia, Maestro, Luigi Piovano, takođe violončelista, muzički direktor kamernog ansambla i obnovljenog rimskog Orkestra – Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia.  Luigi Piovano je pozdravio Lukin ambiciozni poduhvat uz napomenu: “Da je Vivaldi živ, verovatno bi izjavio – Kakva sjajna ideja!”

”Četiri godišnja doba” je vrlo zahtevno delo za violinu, a kamoli za violončelo, tako da je za mene to bio dug i težak proces”, kaže Luka Šulić. “Dve godine sam pripremao aranžman, malo po malo, deo po deo. Na kraju, nadam se da će slušaoci osetiti isto uzbuđenje kao i ja tokom snimanja ovog albuma, tokom kojeg smo i prvi put doveli Vivaldijevo ikonsko delo do violončela.”

Luka Šulić je ovaj album posvetio svojoj kćerki, koja je rođena dok je snimanje albuma bilo u toku.

LUKA ŠULIĆ

VIVALDIJEVA “ČETIRI GODIŠNJA DOBA” – UŽIVO

  1. FEBRUAR, 20:30 – SAVA CENTAR, BEOGRAD

Facebook: https://www.facebook.com/lukasulicfanpage/

World Tour aftermovie:
https://www.facebook.com/lukasulicfanpage/videos/626929958049828/

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.