fbpx

Srpska pesnikinja osvojila Italiju! Još jedno počasno priznanje prestižnog italijanskog udruženja!

Srpskoj istaknutoj književnici i pesnikinji Božici Velousis koja se definitivno ove godine proslavila svojim književnim delima ali i brojnim vrednim, prestižnim nagradama i priznanjima iz oblasti književnosti i kulture, usledio je još jedan povod za veliko slavlje! Ona je pre samo par dana u klubu narodnih poslanika Republike Srbije dobila još jedno eminentno priznanje, ali sa podrškom italijanske Republike i Udruženja romskih književnika.

Naime, na osnovu protokola o saradnji i razmeni kulturnih dobara između udruženja književnika Verbunlandi Art Kazerta,iz Italije i poznatog Udruženja romskih književnika, naša književnica Božica Velousis je kao počasna članica Udruženja romskih književnika u okviru razmene pesničkog i književnog stvaralaštva za jednu od pesama koju je objavila u domenu svoje zbirke poezije, od strane gospođe Mirjane Dobrila Vinćenco Romanelo dobila značajno priznanje za doprinos književnom stvaralaštvu.

„Veoma sam zahvalna g-đi Mirjani na uručenom priznanju koja predstavlja balkanske zemlje ispred italijanskog udruženja književnika „Verbumlandi Art“ ali i uvaženoj gospođi Regini Resta koja je osnivači direktor pomenutog cenjenog evropskog Udruženja. Ovo priznanje za mene predstavlja most kulture između Republike Srbije i Republike Italije. Vrlo sam ponosna!“ izjavila je književnica putem telefonskog razgovora za naš portal.

Inače, ovo počasno priznanje dodeljeno je u prepunoj sali pomenutog kluba uz prisustvo zvaničnika, srpskih i italijanskih književnika i nacionalnih televizijskih i štampanih medija.

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Rođen 1986. godine. Živi i radi u Vranju. Radijski voditelj, novinar i estradni menadžer. Saradnik portala „Svet plus“ i „Pokazivač“. „Niko ne moze biti nista drugo niti moze dostici nesto drugo,ako najpre ne bude ono sto jeste...Vrlo je važno voleti druge, ali je jednako tako važno pomoći i drugima da nas vole!”