fbpx
spot_img

Surova dominacija Uba

Na startu novoformirane Prve B lige za odbojkašice, ŽOK Ub je sjajno startovao. U prvom kolu pao je Milenijum iz Niša sa laganih 3:0, a koliko je dominirao tim sa Uba najbolje pokazuje podatak da je u čitavom meču izgubio svega 34 poena. Ukoliko su ljubitelji odbojke na Ubu mislili da njihove ljubimice ne mogu biti ubedljivije grdno su se prevarili. Nakon Milenijuma, Ub je fantastično odigrao i protiv Studenta (Niš) i zabeležena je nova maksimalna pobeda, rezultatom 3:0. Jesu igračice Studenta na ovoj utakmici nastupile sa samo sedam igračica, ali to nikako ne može umanjiti dominaciju Uba i samo 26 izgubljenih poena u tri seta. Koliko je to bila brza utakmica možda bolje govori podatak da je završena za 48 minuta. 

Ženski odbojkaški klub Ub je i pre početka lige važio za jednog od glavnih favorita za viši rang, pošto u svom sastavu ima igračice koje imaju značajno superligaško iskustvo. Za Ub već nekoliko sezona nastupa sjajni srednji bloker Marina Petrović, koja obavlja ulogu trenera i igrača. Pored Marine veliko iskustvo za Ub predstavlja i Sonja Puzović ili posle udaje Karišik i pravi ljubitelji odbojke se sećaju Sonje kao kapitena i jedne od najboljih igračica TENT-a pre nekoliko godina. Tu su još i Maja Glišić, Mia Vulović koja je pre par sezona branila boje Železničara iz Lajkovca u Superligi, potom iskusna Sanja Jablan, Ana Marija Mitrović… Sigurno će to iskustvo predstavljati ogromnu prednost kada se bude odlučivalo o pobedniku ligu, međutim Ub je tek slavio u prva dva kola, a do kraja lige ostalo je još puno vremena i 20 utakmica. Narednog vikenda Ub će prvi put u novoj sezoni igrati van svoje dvorane, a protivnik će biti ekipa Ivanjice.

 

 

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...