fbpx
spot_img

Svečano otvoren vrtić „Veseljko“

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Svečano otvoren vrtić „Veseljko“, Obrenovac dobio obdanište sa najmodernijom kuhinjom.

Predstavnici Fondacije Novak Đoković i gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas su svečano otvorili vrtić „Veseljko“, najveći predškolski objekat u Obrenovcu. Fondacija je u potpunosti finansirala rekonstrukciju poplavljenog vrtića u vrednosti od 76 miliona dinara i ovo je najveća donacija do sada namenjena za rekonstrukciju i opremanje predškolskih objekta devastiranih poplavama.

NDF Veseljko Otvaranje-4

„Veseljko“ je, zahvaljujući ovoj donaciji, dobio jednu od najmodernijih kuhinja u Srbiji, u kojoj se dnevno priprema oko 4.500 obroka za mališane koji pohađaju svih pet obdaništa PU „Perka Vićentijević“ u Obrenovcu. Izrađena je prostorija za izradu slatkiša, pripremu ručka, peciva, mesara, prostorija u kojoj se priprema hrana za decu koja imaju alergije, najmoderniji aparati za čišćenje povrća i voća, kao i odvojeni ulazi izlazi za transport hrane ka drugim objektima.

NDF Veseljko Otvaranje-1

Gorana Džudža Jakovljević, prodžekt menadžer Fondacije, istakla je prilikom svečanog otvaranja da jeukupna donacija poplavljenim predškolskim objektima u Obrenovcu 85 miliona dinara od čega je devet miliona uloženo u opremanje vrtića “Ciciban” i “Zeka”.

Kada smo prvi put obišli “Veseljka”, shvatili smo da je neophodno uraditi kompletnu rekonstrukciju. U ovom objektu od 1.418 m2 sve je bilo uništeno – nameštaj, materijali za rad, kompletna stolarija i kuhinja. Adaptacija ovog obdaništa je ne samo najveća donacija Fondacije, već i najveći projekat na kome smo naporno radili više od četiri meseca. Najveći izazov u radu bila je centralna kuhinja, a danas smo ponosni, jer ona ispunjava apsolutno sve predviđene standarde.

Želela bih da se zahvalim i našim partnerima – kompaniji Knauf Insulation koja je donirala izolacione materijale, Henkelu za donaciju u vidu podopolagačkih i molerskih radova, kao i izdavačkoj kući JRJ za donirane knjige. Verujem da smo ispunili očekivanja, a raduje nas kada vidimo zadovoljne mališane, roditelje i vaspitače – rekla je Džudža Jakovljević.

NDF Veseljko Otvaranje-2

U majskim poplavama svih pet vrtića u Obrenovcu je pretrpelo velika oštećenja. Ipak, posebno bih izdvojio „Veseljko“, koji je nosilac naše ustanove, jer se u njemu nalazi centralna kuhinja u kojoj se pripremaju obroci za svu decu PU “Perka Vićentijević”. Ovu priliku bih iskoristio da se u ime svoje ustanove i svoje lično ime, kao i u ime našeg grada zahvalim Fondaciji Novak Đoković, koja je omogućila da ovaj vrtić počne sa radom u punom sjaju. Dobili smo moderan, nov i dobro opremljen objekat – rekao je Miloš Desančić, direktor PU „Perka Vićentijević“.

NDF Veseljko Otvaranje-3

Tim Fondacije je tokom prethodnih meseci paralelno pratio građevinske, mašinske i elektroradove, kao i radove na instalacijama grejanja, vodovoda i kanalizacije. U celom objektu izveden je nov razvod vodovodne, kanalizacione i hidratske mreže. Vrtić je dobio i nov razvod mreže centralnog grejanja koji je kompletno u funkciji. Nakon razvoda oluka i saniranja krovnog pokrivača, završeni su svi fasaderski radovi i ugrađena PVC stolarija. Izvedena je pristupna rampa od kapije ka dvorištu, kao i na samom ulazu u vrtić.Nakon izlivanja nove cemetne košuljice i postavljanja podova, vrtić je kompletno opremljen novim odgovarajućim nameštajem i didaktičim materijalom u svim vaspitnim grupama, a opremljene su i sve kancelarije za zaposlene. Zaštićena je i prefarbana sva metalna galanterija uključujući i poligone za igru u dvorištu, a uređen je i betoniran teren.

NDF Veseljko Otvaranje-5

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.