fbpx
spot_img

Tribute projects: EKV & Maljčiki – petak 2. decembar u Caffe billiards club “Darkwood”- Vranje

Caffe billiards club Darkwood Vranje 2.decembar

DECA IZ VODE je beogradski EKV tribute band. Projekat je nastao pre dve godine sa idejom da se koncertno obeleži sećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obeležja ovog benda je što je to jedini EKV tribute koji je istovetan nekadašnjoj njihovoj postavi. U ulozi M.M. kao vokal i gitara, je Zoran Mladenović (Kiza Bluza bend, So Sabi, Jelizaveta Bam), a kao nekad Margita klavijature svira već afirmisana mlada umetniica Luna Škopelja (Svi na pod, Xanax, Čovek vuk). Bas gitaru svira Lazar Ostojić a bubnjeve Nikola Rajović. Svi članovi ovog benda su iskusni i vrhunski muzičari uključeni u razne druge bendove, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu. Na repertoaru su svi najveći hitovi sa svih šest studijskih albuma EKV- a plus njihov debi kao Katarina II.

Energija i emocija koja se emituje sa bine je odlična, a atmosfera u publici po pravilu euforična. Od strane muzičke i stručne javnosti bend je proglašen za najbolji i najverniji originalu EKV tribute koji je postojao. Bend unazad godinu dana beleži brojne veoma posećene koncerte širom Srbije i regiona od kojih je većina bila rasprodana.

MALJČIKI su beogradski tribute/cover bend koji svira pesme grupa iz perioda jugoslovenskog novog talasa 80-ih godina. Bend uspešno radi nekoliko godina unazad, a pesme izvode sa velikim žarom i zadovoljstvom kao da su ih oni pravili, dok nekim pesmama daju jak lični pečat. Članovi benda su iskusni i kvalitetni muzičari koji su aktivni u nekoliko autorskih, tribute i cover bendovima koji godinama unazad privlači pažnju publike u Beogradu i Srbiji. Svojom pozitivnom energijom i vrhunskom svirkom plene sve prisutne na svojim nastupima, a pesme u njihovim aranžmanima često imaju „prljav zvuk“ i ukus garažnog roka koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.
Naziv za bend su uzeli po velikom hitu grupe VIS Idoli koji u prevodu znači dečaci i koji je jedan od najvećih hitova novog talasa. Pored Idola bend svira i hitove beogradskih grupa Ekatarina Velika, Električni orgazam, Partibrejkers, Šarlo Akrobata, Laki Pingvini, itd a na repertoaru su i hitovi hrvatskih grupa koje su obeležili taj period ex-yu rok muzike: Haustor, Azra, Prljavo Kazalište, Film, Psihomodo pop, Fit itd.
Maljčiki su trojka u sastavu: Zoran Mladenović Kiza (gitara i vokal), Srđan Nikolić Floksi (bas) i Nikola Rajović Džoni (bubnjevi).

Tribute projects: EKV & Maljčiki – Vranje petak 02.12.2016.godine
 Caffe billiards club „Darkwood“ početak u 22h

ul. Zmaj Jove 28, preko puta gradskog parka

cena ulaznice: 250 dinara

ul.Zmaj Jove broj 28 (preko puta gradskog parka) Vranje
ul.Zmaj Jove broj 28 (preko puta gradskog parka) Vranje

 

Novinar Marko Spirić

 

 

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.