fbpx
spot_img

Ukupno 31 medalja za Srbiju na Mediteranskim igrama u Oranu!

Naši sjajni sportisti nanizali su brojne medalje na Mediteranskim igrama u Oranu. Ukupno su naši sportisti na ovom takmičenju osvojili 31 odličja, od kojih je 13 zlatnih, 7 srebrnih i 11 bronzanih. Nastup Srbije na ovom takmičenju okončan je danas, a muška i ženska rukometna reprezentacija su za kraj osvojile dve bronzane medalje.

Tim Srbija u Mediteranskom selu pred odlazak na ceremoniju otvaranja MI Oran 2022

Badminton

Marija Sudimac i Sara Lončar sa medaljama, Mediteranske igre Oran 2022

Prvu medalju za Srbiju na Mediteranskim igrama u Oranu osvojile su naše dve sjajne mlade takmičarke u badmintonu, Marija Sudimac i Sara Lončar. Marija i Sara osvojile su bronzanu medalju u disciplini ženski dubl. Na svom putu ka odličju, ove dve perspektivne takmičarke ostvarile su pobede protiv Grčke u 1/8 finala, a potom i protiv Egipta u 1/4 finalu, u oba slučaja rezultatom 2:0. U polufinalu su poražene od takmičarki iz Turske, ali je sam plasman u polufinale bio dovoljan za osvajanje bronze, budući da u ovoj disciplini poraženi iz polufinala osvajaju bronzano odličje.

 

Rvanje

Viktor Nemeš, Mediteranske igre Oran 2022

Viktor Nemeš osvojio je prvu, i to onu najsjajniju, medalju za rvanje na Mediteranskim igrama u Oranu. Ovaj iskusni rvač nadmetao se grčko-rimskim stilom u težinskoj kategoriji do 77kg. Nemeš je imao sjajan nastup na ovom takmičenju. Zaređao je tri pobede u jednom danu. Na taj način je obezbedio sebi plasman u finale u kom se sastao sa alžirskim borcem Abd Elkrim Ouakalijem. Viktor je ostvario pobedu nad domaćim takmičarom neverovatnim rezultatom 9:0.

Magomedgadži Nurasulov, zlatna medalja, Mediteranske igre Oran 2022

Nemešovo zlato nije jedino najsjajnije odličje za Srbiju u rvanju na ovom takmičenju. Magomedgadži Nurasulov je svojim fenomenalnom nastupom na ovom takmičenju, bez ijedne greške, dokazao da je najbolji teškaš turnira u rvanju na Mediteranskim igrama. Nurasulov je do zlatne medalje došao pobedivši u finalu Italijana Abrahama de Hezusa Konhedo Ruana ubedljivim rezultatom 8:1.

Treću medaju za rvanje u Oranu osvojio je Stevan Andrija Mićić slobodnim stilom u težinskoj kategoriji do 65kg. Mićić je poražen u polufinalu od Zelimkana Abakarova iz Albanije, ali je bio uspešniji od svog protivnika u meču za treće mesto Munira Rečepa Aktaša iz Turske. Naš sjajni Stevan osvojio je bronzanu medalju pobedom nad rvačem iz Turske rezultatom 4:0. Stevan je svojim trijumfom, doneo drugu po redu, a treću ukupno medalju u rvanju za Srbiju na Mediteranskim igrama u Oranu.

Streljaštvo

Damir Mikec i Zorana Arunović slave pobedu, Mediteranske igre Oran 2022

Naš najbolji miks u disciplini vazdušni pištolj, Damir Mikec i Zorana Arunović, osvojivši zlatnu medalju na ovom takmičenju nastavio je svoj brilijantni rezultatski niz koji traje od početka ove takmičarske sezone. Nosilac zastave u Oranu i olimpijski vicešampion iz Tokija Damir Mikec i višestruka osvajačica medalja sa svetskih prvenstava Zorana Arunović besprekorno su nastupili u kvalifikacijama. Oni su kvalifikacioni deo takmičenja završili sigurno na prvom mestu. U finalnom meču za zlatnu medalju, Zorana i Damir su se susreli sa takmičarima iz Francuske za koju su pucali Florien Loren Fuke i Kamil Kler Jedrzejevski. Naši zlatni strelci sigurno su započeli meč za najsjajnije odličje i već na polovini meča su napravili značajnu razliku koju Francuzi nisu uspeli da stignu do kraja. Arunović i Mikec su meč završili rezultatom 16:10 u svoju korist.

Damir Mikec, Mediteranske igre Oran 2022

Damir Mikec i Zorana Arunović su pored medalje u miksu, osvojili medalje i u pojedinačnoj konkurenciji u gađanju vazdušnim pištoljem. Mikec je u pucanju vazdušnim pištoljem osvojio svoju drugu zlatnu medalju na ovom takmičenju. Silovito je Damir krenuo u kvalifikacijama. Od samog početka, Damir Mikec je sigurno pucao ne ispuštajući prvo mesto iz ruku. Kvalifikacioni deo takmičenja, naš srebrni olimpijac završio je ubedljivo na prvom mestu. U finalu je Damir, kako je vreme odmicalo, pucao sve sigurnije i bolje. Mikec je u finišu podigao nivo svog pucanja i prvo uspeo da prestigne Italijana Teskonija, a onda u meču za zlatnu medalju i da bude bolji od takmičara iz Turske, ostvario je pobedu od 16:8. S druge strane, Zorana Arunović je osvojila bronzanu medalju u disciplini vazdušni pištolj. Zorana Arunović je u finale ušla sa treće pozicije. U finalu, Zorana je sjajno počela prvu seriju sa najboljim pogotkom od svih takmičarki. I drugi hitac je bio veoma dobar, ali je samo jedan trenutak pada koncentracije bio dovoljan da Zorana za malo izgubi priključak za Anom Korakaki koja je ušla u borbu za zlatnu medalju sa francuskom takmičarkom Jedrzejevski.

Milenko Sebić, Mediteranske igre Oran 2022

Osvajač bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020, Milenko Sebić, osvojio je zlatnu medalju u disciplini vazdušna puška u sjajnoj konkurenciji. Milenko Sebić je sa 7. mesta u kvalifikacijama ušao u finalni deo takmičenja. U finalu, Milenko Sebić se borio protiv strelca iz Hrvatske Mirana Maričića. Meč je bio krajnje neizvestan, obojica strelaca su pokazali vrhunsku koncentraciju, ali je na kraju naš strelac bio pribraniji i pobedio je rezultatom 17:15.

Teodora Vukojević, Mediteranske igre Oran 2022

Mlada strelkinja Teodora Vukojević osvojila je srebrnu medalju u gađanju vazdušnom puškom. Teodora je u kvalifikacijama pucala solidno i završila je na 8. mestu. Naša strelkinja je na taj način uspela da uđe među osam finalistkinja koje su se nadmetale za zvanje šampionke Mediterana. U finalu, Teodora je stabilno pucala tokom celog meča. Ona je od samog početka finala držala drugo mesto. Teodora je pokazala visok nivo koncentracije i uspela je da uđe u direktan duel za zlatnu medalju sa Francuskinjom Osean Muler. U reprizi meča za zlatnu medalju sa poslednjeg Evropskog prvenstva, u direktnom duelu između naše i takmičarke iz Francuske, Muler je ipak imala više koncentracije i bila je bolja od aktuelne evropske šampionke Teodore Vukojević.

Andrea Astović i Lazar Kovačević, Mediteranske igre Oran 2022

Mešoviti par u gađanju vazdušnom puškom, Andrea Arsović i Lazar Kovačević, osvojio je srebrnu medalju. Andrea i Lazar su takmičenje u kvalifikacijama završili na drugom mestu. U meču za zlatnu medalju, Osean Muler i Brajan Boduan, par iz Francuske je već na samom početku meča napravio razliku. Arsović i Kovačević nisu se predavali, pokušali su da stignu prednost Francuza, ali ipak u tome nisu uspeli. Na kraju, Francuska je pobedila rezultatom 16:6.

 

Atletika

Armin Sinančević, Mediteranske igre Oran 2022

Naši bacači kugle Armin Sinančević i Asmir Kolašinac apsolutno su dominirali u svojoj disciplini na Mediteranskim igrama u Oranu. Armin Sinančević osvojio je zlatnu, a Asmir Kolašinac srebrnu medalju. Naša dva kolosa u bacanju kugle su sve druge takmičare zasenili i sasvim zasluženo su osvojili prvo i drugo mesto. Armin Sinančević je u prvom pokušaju pokazao da je najozbiljniji kandidat za zlatnu medalju. Kugla je nakon prvog izbačaja završila na udaljenosti od 20,56 metara i već je to, pokazalo se kasnije, bio dovoljan rezultat za zlatnu medalju.

Asmir Kolašinac, Mediteranske igre Oran 2022

U svom narednom pokušaju, Armin je bacio kuglu do udaljenosti od 21,29 metara, što je i novi rekord Mediteranskih igara. Asmir Kolašinac je iz serije u seriju povećavao dužinu izbačaja, pa je tako u prvoj seriji bacio 19,00 metara. U svakoj narednoj seriji Asmir je bio sve bolji i bolji i konačno je tek u četvrtoj seriji bacio kuglu do dužine koja mu je donela mediteransko srebro. On je srebrnu medalju osvojio sa dužinom od 20,37 metara.

Adriana Vilagoš, Mediteranske igre Oran 2022

Budućnost srpske atletike, bacačica koplja Adriana Vilagoš, osvojila je zlatnu medalju u ovoj disciplini na Mediteranskim igrama u Alžiru. Adriana je od samog početka povela. U prvoj seriji izbacila je koplje do 57.39 metara. Već u sledećoj seriji, naša mlada atletičarka je bacila koplje još dalje, do 57.49 metara. U trećoj seriji, Adriana baca koplje još dalje, prebacuje 60 metara i ponovo pravi značajniju razliku u odnosu na konkurentkinje. U četvrtoj seriji, Adriana je izbacila koplje nešto lošije u odnosu na prethodne pokušaje. Do kraja je Adriana Vilagoš bacila koplje do 57.59 metara u petoj, odnosno 58.47 metara u poslednjoj, šestoj seriji, a niko od konkurentkinja nije uspeo da je prestigne. Tako je Adriana sa rezultatom 60.22 m koji je postigla u trećoj seriji nadmetanja i sa samo 18 godina osvojila naziv šampionke Mediterana.

Milica Gardašević, Mediteranske igre Oran 2022

Milica Gardašević je u skoku udalj nastavila dominaciju srpskih atletičarki, obzirom da je medalja promenila vlasnicu, ali ne i zemlju iz koje vlasnica dolazi. Do Orana aktuelna šampionka Mediterana iz Taragone 2018. godine bila je Ivana Vuleta. Od samog starta takmičenja, Gardašević je krenula odlučno i već nakon prve serije skokova zauzela je prvo mesto koje je samo u jednom trenutku u drugoj seriji prepustila Tavareš iz Portugala. U prvoj seriji Milica je doskočila do 6.53 metara. U drugoj seriji Milica je popravila distancu i doskočila je do 6.65 metara. U tom momentu je izbila na prvo mesto i do kraja se više nije pomerala sa te pozicije. U četvrtoj i petoj seriji Milica je prestupila, a i pre nego što je u poslednjoj seriji izvela svoj najbolji skok, bilo je jasno da je osvojila zlatnu medalju, obzirom da su sve druge takmičarke koje su mogle da joj pariraju u poslednjoj seriji izvele slabije skokove od njenog dotadašnjeg rezultata. Uprkos činjenici da je već osvojila zlatnu medalju, naša skakačica je izašla na zaletište i u poslednjoj seriji izvela najbolji skok večeri – 6.67 metara.

Lazar Anić, Mediteranske igre Oran 2022

Naš skakač udalj, Lazar Anić osvojio je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu. U prvoj seriji, naš Lazar je imao drugi najbolji skok sa dužinom od 7.59m. Anić je u drugoj seriji povećao dužinu i doskočio je do 7.64m, ali to nije bilo dovoljno da zauzme prvo mesto. To nije obeshrabrilo našeg Lazara, već je on u trećoj seriji napravio sjajan skok u dužini od 7.80m čime je izbio na prvo mesto u tom trenutku. U četvrtoj seriji, srpski skakač je prestupio. U pretposlednjoj seriji, Lazar Anić je doskočio do 7.68m i ostao je na drugom mestu. Međutim, naš Lazar Anić u poslednjoj seriji uspeo je da skoči svoj najbolji rezultat ove sezone i doskočio je do 7.83m, što je bio dovoljna dužina za osvajanje srebrne medalje na Mediteranskim igrama.

 

Džudo

Milica Nikolić, Mediteranske igre Oran 2022

Prvu medalju Srbiji na XIX Mediteranskim igrama u džudou donela je Milica Nikolić, učesnica Olimpijskih igara u Tokiju. Milica Nikolić osvojila je srebrnu medalju u težinskoj kategoriji do 48kg. Milica je imala ukupno tri meča na svom putu do srebrne medalje. Ona je u prvom kolu takmičenja izašla na duel takmičarki iz Portugala, Rakuel Nunjes Brito. Sigurno i iskusno, Milica je ovaj meč dobila iponom. U polufinalu, Milica Nikolić se borila protiv Špankinje Mireie Lapuerte Komas. Milica je i nju pobedila iponom i na taj način je došla do finala. U finalu, Nikolić je za protivnicu imala Francuskinju Melani Vieu. U izuzetno napetom meču ušlo se u produžetak. Naša takmičarka je bila nadomak pobedi, obzirom da je Vieu imala već dve opomene od strane sudija, ali je Francuskinja ipak uspela da baci Milicu Nikolić i „zlatnim poenom“ je završila meč u svoju korist.

Strahinja Bunčić, Mediteranske igre Oran 2022

Strahinja Bunčić je u svojoj konkurenciji do 66kg osvojio bronzanu medalju. Bunčić je započeo svoj nastup na ovim Mediteranskim igrama pobedom nad Francuzom Goberom. U polufinalu, naš Strahinja se sastao sa Italijanom Mateom Pirasom koji je uspeo da pobedi našeg takmičara. U meču za bronzanu medalju, Bunčić se sastao sa takmičarom iz Hrvatske Robertom Klačarom. Strahinja je bio koncentrisan i bolji protivnik u ovom meču, pa je pobedio i osvojio bronzanu medalju.

Marica Perišić, Mediteranske igre Oran 2022

Marica Perišić osvojila je zlatnu medalju u težinskoj kategoriji do 57kg. Marica je takođe sjajno odradila ovaj turnir. Ona je na putu do medalje imala tri meča. U prvom kolu sastala se sa takmičarkom iz Francuske, Ofeli Veloci koju je pobedila odličnim iponom. Nešto kasnije, Marica se u polufinalu sastala sa Hasret Bozkurt iz Turske. I ovaj meč, Perišić je pobedila iponom. U finalu, naša džudistkinja sastala se sa Italijankom Đulijom Kađiano. U meču koji je ušao u produžetak, Marica Perišić je na kraju izvojevala zasluženu pobedu.

Aleksandar Kukolj, Mediteranske igre Oran 2022

Naš proslavljeni džudista, nosilac zlatne medalje sa Mediteranskih igara iz Mersina 2013. godine, Aleksandar Kukolj, osvojio je bronzanu medalju u težinskoj kategoriji do 100kg. Kukolj je odlično započeo takmičenje prvom pobedom u četvrtfinalu turnira. Nakon toga, u polufinalu je Aleksandar Kukolj izgubio iponom od domaćeg takmičara Boumara. Izgubivši polufinalni meč, Kukolj se u meču za bronzanu medalju sastao sa Turčinom Mert Šišmanlarom. Već posle malo više od jednog minuta borbe, Aleksandar Kukolj je napravio vazari. Vrlo brzo nakon toga, Šišmanlar je pokušao napad na Kukolja koji je naš džudista preokrenuo u svoju korist i okončao borbu iponom.

Boks

Omer Ametović sa stručnim štabom, Mediteranske igre Oran 2022

Naš bokser u težinskoj kategoriji do 52kg, Omer Ametović, nakon ostvarene pobede, nije bio u prilici da se bori za plasman u finale svoje težinske kategorije, obzirom da zbog povrede nije boksovao u polufinalu protiv Mortajia iz Maroka. Omer Ametović je, međutim, prethodnom pobedom i plasmanom u polufinale već obezbedio bronzanu medalju.

Vladimir Mirončikov, Mediteranske igre Oran 2022

Vladimir Mirončikov osvojio je drugu medalju za boks na ovim Mediteranskim igrama.  U prvom kolu turnira, Mirončikov je bio slobodan, a u četvrtfinalu je dočekao Kana Ajkutsuna iz Turske. On je ovaj meč pobedio rezultatom 3:0. U polufinalu se susreo sa Gazimogamedom Jalidov Gafurovaom koji nastupa za Španiju. Sudije su presudile jednoglasno u sve tri runde u korist Vladimira Mirončikova i u finalu ga je čekao domaći takmičar. Mirončikov je svojim prepoznatljivim stilom otvorio meč protiv alžirskog borca Mohameda Houmrija. Prvu rundu finalnog meča dobio je naš bokser. U drugoj rundi svo troje sudija glasali su u korist Houmrija, tako da su u treću rundu obojica boksera ušli izjednačeni. Miročnikov je poslednju rundu priveo kraju na najbolji mogući način, pa su svo troje sudija glasale u njegovu korist.

Biciklizam

Ognjen Ilić, biciklizam, Mediteranske igre Oran 2022

Naš predstavnik u biciklizmu, Ognjen Ilić, osvojio je bronzu u hronometarskoj trci. On je trku dužine 25 km završio u vremenu od 32:19,00 minuta što je bilo dovoljno da ovaj sjajni biciklista završi na trećem mestu. Ognjen Ilić je aktuelni državni prvak upravo u ovoj disciplini biciklizma. Hronometar je njegova specijalnost i on je to pokazao i na ovim Mediteranskim igrama. Konkurencija je bila veoma jaka, jer su članice asocijacije Mediteranskih zemalja sve same vodeće biciklističke sile sveta: Slovenija, Italija, Francuska, Španija, Portugalija.

 

Boćanje

Dejan Kovačević, Mediteranske igre Oran 2022

Dejan Kovačević osvojio je bronzanu medalju u boćanju na Mediteranskim igrama u Oranu. Dejan je polako, ali sigurno koračao ka medalji. Takmičenje u boćanju trajalo je cela tri dana, a Kovačević je već prvog dana takmičenja u kvalifikacijama završio na prvom mestu. Potom, u polufinalu se sastao sa italijanskim takmičarem koji je ovog puta bio bolji od njega, ali je Dejan svoj kvalitet pokazao u meču za treće mesto. U nastupu protiv domaćeg takmičara Sid Ahmed Boufateha, naš sportista je odlično otvorio meč i praktično je rešio meč u svoju korist u prve četiri runde kada je napravio veliku prednost koju je Alžirac kasnije pokušao da stigne, ali nije u tome uspeo. Na kraju, Dejan Kovačević je osvojio bronzu rezultatom 11:8.

 

Karate

Vladimir Brežančić, Mediteranske igre Oran 2022

Vladimir Brežančić osvojio je srebrnu medalju u težinskoj kategoriji do 84kg. To je ujedno bila prva i jedina medalja za karate na Mediteranskim igrama u Oranu. Vladimir je sigurno koračao ka odličju. U prvom kolu pobedio je domaćeg takmičara, Faleh Midouna, ubedljivim rezultatom 10:2. Potom je u drugom kolu prednošću prvog osvojenog poena savladao Francuza, Dani Makamatu. U trećem meču Brežančić je ostvario pobedu nad hrvatskim predstavnikom, Ivanom Kvesićem sa 4:0, čime je obezbedio sebi plasman u finale. U finalu je našeg Vladimira dočekao aktuelni svetski prvak, Egipćanin Jusef Badavi. Borba je bila neizvesna do samog kraja, ali je Badavi na kraju za nijansu bio bolji i pobedio tesnim rezultatom 6:4.

Plivanje

Nina Stanisavljević, Mediteranske igre Oran 2022

Nina Stanisavljević, talentovana mlada plivačica, osvojila je zlatnu medalju u disciplini 50m leđnim stilom na XIX Mediteranskim igrama u Oranu. Ona je do ove medalje došla u vremenu od 28,59 sekundi. U kvalifikacijama, Nina je zauzela prvo mesto sa rezultatom 28,60, što je nagovestilo da je Nina spremna za najviši plasman. U finalu je otplivala gotovo identičan rezultat, odnosno jednu stotinku brže i to joj je donelo zasluženu medalju.

 

Mačevanje

Veljko Ćuk, Mediteranske igre Oran 2022

Veljko Ćuk, višestruki državni prvak u floretu, upravo je u ovoj disciplini u Alžiru osvojio zlatnu medalju. U grupnoj fazi takmičenja, naš mačevalac je nanizao pet pobeda u pet mečeva. Prvo je pobedio Egipćanina Alaeldina Aboelkasema rezultatom 5:4. Nešto kasnije, protiv Italijana Đulaumea Biankija pobedio je 5:2. U trećem meču u grupi, Veljko je nastupio protiv takičara sa Kipra Aleksa Tofalidesa. I ova meč je naš sportista pobedio rezultatom 5:3. U pretposlednjem kolu u grupi, Ćuk se sastao sa Salima Herouia iz Alžira i pobedio je 5:2. Konačno, u poslednjem duelu u grupi, Veljko Ćuk se sastao sa mačevaocem iz Francuske, Aleksandrom Ediriem kojeg je pobedio sa 5:4. U osmini finala potpuno je deklasirao svog protivnika iz Portugala, Luisa Maseda rezultatom 15:4. Ključni meč u borbi za medalju odigrao se u četvrtfinalu, gde se naš Veljko ponovo sastao sa propomenutim osvajačem srebrne olimpijske medalje iz London 2012 – Egipćaninom Aboelkasemom. U odličnom duelu, naš takmičar u floretu je pobedio 15:13. Na taj način, Ćuk je do polufinala došao bez poraza. U polufinalu sastao se sa Italijanom Davideom Filipijem. Činjenica da je nastupio protiv mnogo bolje rangiranog protivnika od sebe u polufinalu nije sprečila našeg Veljka da napravi novu pobedu i plasira se u finale Mediteranskih igara. U dobrom delu meča rezultat je bio veoma „tesan“. Na kraju je Veljko Ćuk odneo pobedu rezultatom 15:10. U finalu, Ćuk se sastao sa iskusnim Karlosom Ljavadorom iz Španije. Međutim, takmičar iz Španije je bio još samo jedan u nizu mačevalaca iz svetskog vrha koje je Veljko porazio. Rezultatom 15:9 uz sjajan nastup u borbi za zlatnu medalju, Veljko Ćuk je došao do titule prvaka Mediterana u mačevanju floretom.

 

Vaterpolo

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na XIX Mediteranskim igrama. Naša vaterpolo ekipa odigrala je turnir na Mediteranskim igrama na visokom nivou kvaliteta od samog početka. Naši vaterpolisti redom su pobeđivali protivnike u grupi B. Prvo je pobeđena Slovenija rezultatom 22:6. Dan kasnije i Francuzi su poraženi rezultatom 18:7. U trećem kolu naši momci sastali su se sa Crnom Gorom, i pobedili su i ovu utakmicu rezultatom 9:8. Konačno, u poslednjem kolu grupne faze takmičenja lako je pobeđen i Portugal. Na taj način, kao prvi u svojoj grupi, bez poraza, u polufinalu su se susreli sa ekipom Italije. Na kraju ove utakmice bilo je veoma napeto obzirom da smo u poslednjim sekundama uspeli da odbranimo šut Italijana za izjednačenje. U finalu prva je povela Crna Gora praktično iz svog prvog napada. Kapiten Marko Dimitrijević, uspeo je pred kraj treće četvrtine da izjednači rezultat i u završnicu se ušlo sa nerešenim rezultatom 7:7. Međutim, naši momci uspeli su golom Viktora Uroševića da dođu do pobede i zlatne medalje. Utakmica je završena identičnim rezultatom kao i u grupi, 9:8 za reprezentaciju Srbije, i na taj način Srbija je ponovo osvojila titulu prvaka Mediterana.

 

Basket 3×3

Basket 3×3, finale, Mediteranske igre Oran 2022

Basketaši su osvojili srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu. Naša ekipa odigrala je odličan turnir u Oranu. Sjajni momci su zauzeli prvo mesto u svojoj grupi uz dve pobede. Prvo su pobedili Kipar rezultatom 19:16, da bi dan kasnije pobedili i odličnu ekipu Francuske sa 21:19. U četvrtfinalu, naši momci su se ukrstili sa sjajnom ekipom Hrvatske. U vrlo izjednačenom meču, momcima je trebalo vreme da naprave razliku u odnosu na protivnika, ali su to na kraju uspeli i pobedili su ovaj meč rezultatom 17:14. To ih je dovelo do polufinala koje su igrali protiv ekipe Španije, koju su pobedili sa 21:13 i tako se plasirali u finale. U finalu su snage odmerili sa ekipom Francuske sa kojom su već igrali u grupi. Naši basketaši zaista su se do kraja utakmice lavovski borili, ali ovoga puta nisu uspeli da slome otpor reprezentacije Francuske koja je pobedila rezultatom 19:13.

 

Odbojka

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, Mediteranske igre Oran 2022

Odbojkašice Srbije osvojile su bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu. Odbojkaška reprezentacija Srbije odigrala je ovaj turnir na visokom nivou. Devojke su završile na prvom mestu u svojoj grupi sa dve pobede, i to nad Francuskom 3:1 i nad reprezentacijom Hrvatske 3:2. U četvrtfinalu, Srbija se sastala sa ekipom Egipta. Naša ekipa ovaj meč je dobila rezultatom 3:1. U polufinalu na drugoj strani mreže našla se ekipa Turske, od koje su naše devojke izgubile sa 3:0. Taj poraz je doveo reprezentaciju Srbije u meč za bronzanu medalju sa Španijom. Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije u meču za treće mesto pobedila je ekipu Španije rezultatom 3:2.

Rukomet

Ženska rukometna reprezentacija, Mediteranske igre Oran 2022

Rukometašice su osvojile bronzanu medalju u Oranu.  Odličan su kvalitet pokazale reprezentativke Srbije na ovom turniru. Ovaj turnir su otvorile i zatvorile pobedom nad Portugalom. U prvom kolu grupnog takmičenja, pobedile su Portugal rezultatom 21:20. U drugom kolu grupnog nadmetanja bile su bolje i od Severne Makedonije – 26:18, da bi i u poslednjem meču u grupnoj fazi pobedile. Ovog puta, bile su bolje od Turske rezultatom 31:26. U polufinalu koje su igrale protiv ekipe Hrvatske, naše devojke su imale pad u igri. To je rezultiralo porazom od 31:20. Na kraju, ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je ekipu Portugala sa 26:22 i osvojila bronzanu medalju.

Muška rukometna reprezentacija, Mediteranske igre Oran 2022

Rukometaši Srbije su takođe osvojili bronzanu medalju na ovogodišnjim Mediteranskim igrama. Naša muška rukometna reprezentacija nije uspela da se plasira u finale. Španci su bili bolji od naših momaka u jednoj vrlo neizvesnoj i veoma kvalitetnoj utakmici. Španija je pobedila rezultatom 42:38. Naši momci zaista su se lavovski borili, ali nisu uspeli da se domognu finala. Međutim, u meču za treće mesto rukometaši su trijumfovali nad ekipom Severne Makedonije rezultatom 34:29.

Izvor: oks.org.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.