fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Vežbanje- vežbanje za ravan stomak

Po mišljenju lekara svaka osoba koja želi da se bavi rekreativnom telesnom aktivnošću, bez obzira na godine, mora se predhodno konsultovati sa svojim lekarom ili lekarom specijalistom koji će posle pregleda i potrebnih analiza dati stručno mišljenje i savetovati koji je oblik i način upražnjavanja rekreativne aktivnosti najpodesniji za tu osobu.

Za balerinu, centar ravnoteže je sve, zato vežbe trbušnjaka imaju dvostruku ulogu. Zatežu stomak i jačaju mišiće abdomena.

  • Lezite na ledja raširenih ruku, lagano savijenih kolena. Uvucite stomak dok podižete gornji deo tela i ispružite ruke iznad glave, rukama obrazujte kružni oblik. Koncentrišite se na to da držite stomak uvučen dok izvodite vežbu. Ponovite 30 puta.
    Foto: Ema Vitković
    Foto: Ema Vitković
Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.