26. Januara 2020. | 18:16
Početna / Koncerti / Umetnica Staša Koprivica svečano otvara najpoznatiji beogradski Ukus Fest!

Umetnica Staša Koprivica svečano otvara najpoznatiji beogradski Ukus Fest!

„Jesenji Ukus Fest“ dvodnevni festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 29. i u nedelju 30. septembra 2018. u Metropol Palace Hotelu u Beogradu. Tom prilikom, na svečanom otvaranju nastupiće istaknuta vokalna solistkinja Kosova i Metohije, nekadašnja članica ansambla ,, Venac” i čuvarka etno tradicije Staša Koprivica koja će najlepšim etno pesmama otvoriti renomirani beogradski festival hrane i pića i podsetiti prisutne na tradiciju, kulturu, narodne običaje, mentalitet, govor i istoriju srpskog naroda. 

Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza preko 1500 proizvoda sa preko 100 izlagača iz cele Srbije i regiona.

Posetioci „Jesenjeg Ukus Fest-a“ moći će da probaju nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova, koji će upotpuniti savršenstvo doživljaja. Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih  kobasica, slasnih i krckavih čvaraka, a sve to uz čašu pravog domaćeg piva! Slatka uživanja festivala nude domaće kolače i čuvene tradicionalne džemove kao i najnoviji od kajsije sa vanilom i vitaminom C.

Prvi put posetioci će imati priliku da okuse proizvode od maline sa neverovatnim kombinacijama i  ukusima čokolade, vanile, cimeta, kao i čuveni liker sa aromama iz prirode. Još jedna premijera: hajde da zajedno probamo namaze sa pet vrsta pečuraka: lisičarkom, vrganjem, crnom tribom i tartufom.. Pravi hit će biti tvrdi sir sa lekovitim biljem, zatim koziji sir u hrastovoj kori kao i neprevaziđeni lisnati sir koji se prosto topi u ustima. Očekuju nas brojna iznenađenja za sve sladokusce ukusa, koja će se svim posetiocima festivala besplatno posluživati.

U specijalnom programu oba dana, posetioce koji učestvuju u kvizu znanja o hrani i pokažu se kao najbolji, očekuju brojni pokloni iznenadjenja!

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo da je specijalna zemlja gost „Jesenjeg Ukus Festa“ Republika Rumunija.

„Jesenji Ukus Fest“ u Metropol Palace Hotelu biće otvoren oba dana festivalskog vikenda od 11.00 do 20.00 časova.

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Marko Spirić

Marko Spirić
Rođen 1986. godine. Živi i radi u Vranju. Radijski voditelj, novinar i estradni menadžer. Saradnik portala „Svet plus“ i „Pokazivač“. „Niko ne moze biti nista drugo niti moze dostici nesto drugo,ako najpre ne bude ono sto jeste...Vrlo je važno voleti druge, ali je jednako tako važno pomoći i drugima da nas vole!”