fbpx
spot_img

Valjevci na izložbi pasa – CACIB

Početkom decembra 2016. godine u hali Beogradskog sajma, održana je sada već tradicionalna  59. Međunarodna izložba pasa svih rasa – CACIB Beograd 2016. Svoju tradiciju su nastavili i učenici trećeg i četvrtog razreda veterinarskog smera „Poljoprivredne škole sa domom učenika Valjevo“. „Delegaciju“ valjevske škole je predvodio profesor Milan Bogdanović, a pored njega još jednu prelepu manifestaciju su posetili i profesori sa veterinarskog smera Slavica Janković, Svetlana Radovanović, kao i profesorka Marijana Goč. Na 59. izložbi ukupno je učestvovalo 1087 pasa, a treba napomenuti da je najbronija bila druga FCI grupa u koju spadaju svi šnauceri, pinčevi i švajcarski pastirski psi.

Za najlepšeg psa izložbe proglašen je Mastiff Danube Titans Lonel Little Wolf, vlasnika Miloša Vlajkova. Nakon izložbe učenici naše škole su posetili i Beogradski zoo-vrt, a sjajan domaćin još jednom je bio Jožef Ezveđa, vrsni veterinar specijalista za divlje životinje.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...