fbpx
spot_img

Valve otvara steam apsolutno svim igrama, dokle god nisu ilegalne

Umesto cenzure, Valve se odlučio da otvori vrata svakome ko želi da lansira igru na Steamu.

U članku na Steam community strani, Valve je najavio da uvodi novu politiku koja će dozvoljavati sve igre dokle god nisu “ilegalne ili očigledan troll“. Valve će tako umesto izigravanja “policije za video igre“ dati korisnicima više alata za filtriranje i kontrolu onoga što sami žele da vide na najvećoj PC prodavnici. Igrači će moći da blokiraju čitave žanrove i kategorije iz preporuka na Steamu, a te funkcije će postati dosta jasnije i vidljive.

Kontroverzne igre će uvek postojati, a nedavno uklanjanje simulatora pucnjave po školi, ali i rasprava da li seksi anime igre treba da lete sa Steama, su bili pokretači ove promene. “Steam će imati ponešto što mrzite, ili ne mislite da treba da postoji. Ukoliko nemate mišljenje ni o čemu, to će se garantovano desiti. Ali ćete takođe videti nešto na prodavnici u šta verujete da treba tu da bude, dok će drugi smatrati da nije vredno pažnje“, objašnjava se dalje u izjavi.

Na kraju, Valve dodaje da će i dalje ručno prolaziti kroz sve prijave na igre neprimerenog sadržaja, dok će se pridržavati zakona i normi u zemljama gde posluje.

Izvor: adria.ign.com

Mihailo Todorović
Mihailo Todorović
Učenik Prve kragujevačke gimnazije specijalno informatičkog odeljenja. Voli video igre, filmove i druženje. Hobi su mu sviranje gitare, plivanje i usavrsavanje engleskog jezika.