fbpx
spot_img

Vaterpolo: Balkansko finale

Konačno su poznati finalisti najvećeg prvenstva Evrope u vaterpolu, koje se održava u Beogradu. U finalu će igrati dve reprezentacije, koje su se pre izvesnog vremena borile za isti grb i državu. Ipak sudbina te države je bila da se razjedini, ali su momci iz obe države pokazali da je vaterpolo njihova najveća strast i dokazali su još jednom da se na Balkanu igra najbolji vaterpolo. Ukoliko neko još uvek ima dilemu otklonićemo je istog časa, u pitanju su dve velike ekipe , dve velike reprezentacije Srbje i Crne Gore.
Polufinalni mečevi su doneli do neke mere jako zanimljive i do jednog trenutka izjednačene mečeve. Srbija je protiv Grčke trebalo malo vremena da se zagreju, Grci su pokušavali tokom prvog poluvrmena da uhvate kakav takav priključak, ali su na poluvremenu otišli sa minusom od tri gola. Nisu mogli da se nadaju već tada povoljnijem rezultatu navijači Grčke, a kao potvrda toga je stigla i surova dominacija Srba u trećoj četvrtini za ogromnih plus šest (10:4). Poslednja četvrtina je odigrana u laganom ritmu od strane Srbije i Grčke, pa je na kraj prvi polufinalni meč završen rezultatom 13:7 u korist Srbije. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Filip Filipović sa 3 gola, dok je u poraženom timu solidnu partiju pružio Gounas sa dva postignuta gola. Protivnik Srbije u finalu će biti reprezentacija Crne Gore , koja je u poslednjoj četvrtini slomila otpor Mađarske . Tokom većeg dela meča Crna Gora je imala prednost i na kraju je sasvim zasluženo trijumfovala rezultatom 8:5. Finale je na programu u subotu od 17:45h.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...