fbpx
spot_img

Zajedno smo postigli naš cilj – za otvaranje novih vrtića u Srbiji prikupljeno skoro 30 miliona dinara!

Uz vašu podršku, uspešno smo realizovala još jednu donatorsku kampanju “Sezona darivanja” tokom koje je prikupljeno preko 140 hiljada dolara za izgradnju i opremanje vrtića u Srbiji, čime je premašen prvobitan cilj akcije za preko 40 hiljada dolara. 

Kampanja koja je trajala od 3. decembra 2019. do 08. januara 2020. godine okupila je veliki broj građana i kompanija-donatora. Zahvaljujući prikupljenom novcu, više od 200 dece u Srbiji dobiće priliku da ide u vrtić. Naši osnivači, Novak i Jelena Đoković, inspirisani gestom svih koji su se pridružili akciji, odlučili su da svojim ličnim sredstvima dupliraju prikupljenu sumu od 140 hiljada dolara, čime će za obnovu i rekonstrukciju vrtića u Srbiji u narednom periodu biti na raspolaganju skoro 30 miliona dinara  

Novak se, uz čestitku za novogodišnje i božićne praznike, zahvalio svima koji su podržali inicijativu i koji su pomogli u ostvarenju ovog cilja.

„Zahvaljujući vašim donacijama premašili smo cilj i ove „Sezone darivanja“ i došli do neverovatne cifre od 140 hiljada dolara koja će nam omogućiti da otvorimo nova predškolska mesta i programe za decu u Srbiji. Ponosan sam i srce mi je puno kada zajedno igramo za isti cilj, zato smo Jelena i ja, i ove godine odlučili da dupliramo vaše donacije, jer samo udruženi u činjenju dobrih i plemenitih dela možemo vratiti osmeh i nadu u bolje sutra našim mališanima. Hvala vam što verujete u našu Fondaciju, hvala vam na vašoj plemenitosti, na vašem darivanju i na svim porukama koje ste ostavili na sajtu uz vašu donaciju. Hvala vam na ovakvom pobedonosnom početku 2020. godine, jer ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti jedna fantastična godina“, rekao je osnivač Fondacije Novak Đoković.

Pogledajte Novakovu celu izjavu.

Globalna direktorka i ko-osnivač Fondacije Jelena Đoković je izjavila da zahvaljujući svim donatorima i radu Fondacije, danas više od 22 hiljade dece ima bolje i zdravije okruženje u kojem odrastaju.

 „Ove godine u okviru donatorske kampanje imali smo za cilj da sakupimo sredstva pomoću kojih bi obezbedili da 200 dece dobije pristup predškolskom obrazovanju. Zahvaljujući vašoj nesebičnoj podršci, taj cilj je premašen i hvala vam na tome. Hvala vam što nam iz godine u godinu pomažete da sve veći broj dece u Srbiji dobije priliku da učestvuje u programima predškolskog obrazovanja. Krajem septembra prošle godine otvorili smo 44. vrtić po redu, i to u Svilajncu, i time obezbedili dodatnih 75 mesta za decu iz ove opštine i okolnih sela. Otvorili smo i vrtić u Mačvanskom Prnjavoru u blizini Šapca, čime je više od 150 mališana iz Prnjavora, ali i ostalih sela iz okoline Šapca, prvi put dobilo priliku da krene u vrtić. U procesu je i otvaranje vrtića u Inđiji i nećemo stati na ovome. Naš cilj je da menjamo dečje živote u našoj zemlji“, dodala je Jelena.

Naši osnivači, Novak i Jelena Đoković, inspirisani gestom svih koji su se pridružili akciji, odlučili su da svojim ličnim sredstvima dupliraju prikupljenu sumu od 140 hiljada dolara, čime će za obnovu i opremanje vrtića u Srbiji u narednom periodu biti na raspolaganju skoro 30 miliona dinara.   

Naši osnivači, Novak i Jelena Đoković, inspirisani gestom svih koji su se pridružili akciji, odlučili su da svojim ličnim sredstvima dupliraju prikupljenu sumu od 140 hiljada dolara, čime će za obnovu i opremanje vrtića u Srbiji u narednom periodu biti na raspolaganju skoro 30 miliona dinara.

 Zahvaljujući nesebičnoj podršci naših donatora i partnera, za 12 godina našeg rada izgradili smo ili rekonstruisali 44 vrtića u našoj zemlji i podržali više od 1000 porodica. Kroz naše programe edukacije i stručnog usavršavanja prošlo je više od 1.500 vaspitačica i vaspitača, svim projektima obuhvaćeno je više od 22 hiljade dece, a u projekte u Srbiji do sada smi uložili 12 miliona evra.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.