fbpx
spot_img

Završena treća Drugarijada Novak Đoković fondacije

Svečana ceremonija održana je u zlatiborskom odmaralištu „Sunčev breg“, u kom su osnovci iz okolineValjeva, Lučana, Vladimiraca i Mačkata prethodnih pet dana imali priliku da učvrste stara i izgrade nova prijateljstva.

Kao i prethodnih, Drugarijada je i ove godine okupila osnovce uzrasta od sedam do deset godina – učenike isturenih mešovitih odeljenja iz ekonomski ugroženih opština u kojima Fondacija realizuje projekat „Školice života – zajedno za detinjstvo“. Pod sloganom „Drugarstvo bez granica“ i kroz brojne izlete u prirodi, kreativne radionice, predavanja i sportske manifestacije, mališani su imali priliku da se druže, uče i savladaju nove veštine.

Najveće iznenađenje ovogodišnjeg kampa prijateljstva za osnovce je bila poseta Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta i osnivača Fondacije, kao i Jelene Đoković, generalne direktorke Fondacije. Njih dvoje proveli su uzbudljiva dva dana sa malim gostima Drugarijade – učestvovali su u radionici za pravljenje zdrave i ukusne hrane, igrali su srećni ples, ali i uživali u jutarnjem razgibavanju.

Maja Jovanović, projektni menadžer Novak Đoković fondacije, istakla je da je ponosna i srećna jer je tim Fondacije još jednu godinu zaredom uspeo da organizuje pet nezaboravnih dana druženja, zabave, ali i učenja o značaju prijateljstva, fer-pleja, razumevanja i prihvatanja različitosti.

Tužni smo jer se rastajemo, ali i ponosni na sve što smo postigli. Bili smo kreativni, zabavljali smo se i družili. Naučili smo da nije važno da li smo pobedili, već da li smo uživali u takmičenju i da li smo poštovali svoje protivnike. Vratili smo se u prirodu i prirodi – savladali nove veštine i stekli prijatelje za ceo život – rekla je Jovanovićeva i iskoristila priliku da se još jednom zahvaliFondaciji princeze Šarlin od Monaka, ali i drugim brojnim prijateljima i partnerima koji su pomogli održavanje ovogodišnje Drugarijade.  

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

 

Podsetimo, kamp prijateljstva prvi put je organizovan 2013. godine pod sloganom „Drugarstvo bez granica“, a sa ciljem promocije prijateljstva, fer pleja, razumevanja i prihvatanja različitosti, promocije zdrave ishrane, timskog duha i razvoja ekološke svesti. Ove godine, organizovan je uz pomoć i podrškuFondacije princeze Šarlin od Monaka, zatim Opštine Čajetina, Aleksandar MN, Lavirinta, Nutribulleta, Eucerina…

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Fotografije: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.