fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Kako uzimati kurkumu sa medom?

Narodni recepti postoje da bi nam pomogli u raznim zdravstvenim problemima i kao prevencija. Predstavićemo vam lekovitost kurkume i meda.

 1. Za prevenciju prehlade, sezonskih alergija i za antikancerogeno dejstvo potrebno je koristiti 1 supenu kašiku. Koristite „zlatnu mešavinu“ svakog jutra.

2. Ako osećate da ćete se razboleti, ova mešavina će vam svakako dobro doći! Koristite 1/2 kašičice mešavine svakih sat vremena tokom prva 2 dana bolesti. Zatim 1/2 kašičice svaka 2 sata 3. i 4. dana bolesti. Dok simptomi bolesti ne nestanu u potpunosti, potrebno je koristiti ovaj lek 3 puta dnevno.

3.   Najvažnije je da pravilno koristite mešavinu. Gotovu mešavinu je potrebno da stavite u usta i sačekate dok se sama ne otopi. Nakon upotrebe ne bi trebalo da odmah  pijete vodu ili ispiratie usta. Ovu smesu, takođe se možete jesti za doručak, namazati na krišku hleba ili dodati u čaj. Potrebno je da bude  sobne temperature.

Sačuvajte recept kao koristan i podelite ga sa prijateljima, jer je zdravlje vaših najmilijih neprocenjivo.  

Kako se pravi mešavina od kurkume i meda? Pogledajte video i saznajte.

Prijatelji portala Pokazivač:

Želite da povećati svoj imunitet? Zeleni put ima pravo rešenje za to – ČAJ ZA JAČANJE IMUNITETA. Čaj pomaže kod svake prehlade, upaljenog grla i krajnika, sinusa, bronhitisa, asme i skoro svake druge upale u organizmu. Probajte i uverite se u lekovitost ovog čaja. Ja sam se uverila i toplo vam ga preporučujem. #EmaZeleniput Ema Vitković vaš distributer za Niš. #prirodno #zeleno #organsko

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.