fbpx

Nove aktivnosti Fondacije princeze Katarine

DONACIJA FONDACIJE PRINCEZE KATARINE – BIBLIOTEKA SA KNJIGAMA ZA BEOGRADSKI VRTIĆ

Beograd, 29. januar 2021 – Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine i Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago donirali su vrtiću „Plavi Čuperak“ preko potrebnu biblioteku, prepunu novih knjiga.

Ova značajna donacija obezbeđena je zahvaljujući Kolu Srpskih Sestara iz Ilinoisa (KSS Sveti Đorđe iz Džolijeta, KSS Kneginja Zorka iz Lansinga i KSS Sveti Arhanđel iz Lansinga) putem humanitarne organizacije Lajflajn iz Čikaga. Osim pažljivo osmišljene biblioteke, modernog dizajna, obezbeđen je i veliki broj knjiga koje će vaspitačima omogućiti lakši, kreativniji i zanimljiviji rad sa decom.

„Veoma sam zahvalna Kolu srpskih sestara iz Ilinoisa koji uvek misle na našu decu i nastavljaju da pomažu u teškim vremenima. Deca su uvek na prvom mestu i tako će i ostati. Nastavićemo zajedno da vodimo računa o onima kojima je pomoć najpotrebnija. Nema veće nagrade od dečje sreće i osmeha. Naša dužnost je da im to obezbedimo“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

G-đa Marijana Fijatović, direktorka vrtića, zaposleni, roditelji i deca koja u vrtiću „Plavi Čuperak“ izrazili su veliku zahvalnost Nj.K.V. Princezi Katarini, humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago i Kolu Srpskih Sestara za ovu velikodušnu donaciju.

NASTAVAK POMOĆI KOVID BOLNICI U KRAGUJEVCU

Beograd, 28. januar 2021 – Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine i gospođa Anka Erne nastavljaju zajedno da pomažu Kovid bolnici u Kragujevcu, obezbeđujući dodatne količine vitamina potrebnih za lečenje pacijenata.

Donacija vitamina D i Cinka sa vitaminom C, u vrednosti od više od 190.000 dinara (2000 dolara) nastavak je velikodušne pomoći Kovid bolnici u Kragujevcu, kojoj je gospođa Anke Erne pomogla početkom godine, kada je za potrebe bolnice nabavljena velika količina hirurških maski, zaštitnih rukavica, lekova (C vitamin i probiotik), kao i četki i metli za održavanje higijene. Zahvaljujući Anki Erne i angažovanju Fondacije Princeze Katarine, tada je za potrebe bolnice nabavljena oprema i lekovi u iznosu preko 800.000 dinara (7000 eura).

“Moj suprug i ja smo izuzetno zahvalni donatorki, gospođi Anki Erne, koja je obezbedila neophodna sredstva bolnici u Kragujevcu. Veoma je važno, posebno u ovom trenutku, kada se lekari, medicinske sestre i medicinsko osoblje herojski bore protiv korona virusa, da imaju sve što im je neophodno za rad. Svakodnevno rizikuju svoje živote, da bi spasili živote drugih. Moramo da im pomognemo i da ih podržimo”, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

ZA ZDRAVLJE NAŠE DECE: FONDACIJA PRINCEZE KATARINE I KOMPANIJA LOREAL NASTAVLJAJU ZAJEDNIČKU BORBU PROTIV VIRUSA COVID-19

Beograd, 27. januar 2021 – Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine, zajedno sa kompanijom L’Oréal Balkan obezbedila je 2000 sredstava za suvo pranje ruku i 1000 hirurških zaštitnih maski za učenike u 8 škola širom Srbije. Veoma značajna donacija u vrednosti od skoro pola miliona dinara (4000 evra), podeljena je učenicima na dan kada se obeležava školska slava Sveti Sava.

„Zdravlje naše dece je na prvom mestu, a osnovni preduslov za sprečavanje širenja pandemije je pravilna i redovna dezinfekcija ruku. Preventivnim korišćenjem sredstava za dezinfekciju, deca u školama širom Srbije će ostati zdrava, a njihovo okruženje bezbedno i sigurno“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Ova donacija deo je velikog međunarodnog programa solidarnosti L’Oréal Grupe koji je pokrenut kao podrška suzbijanju globalne pandemije korona virusa.

„Kroz ovakve akcije solidarnosti L’Oréal ujedno izražava zahvalnost, priznanje i podršku svima koji pokazuju izuzetnu hrabrost i nesebičnost u želji da se izbore sa ovom situacijom u Srbiji i širom sveta”, izjavila je Vanja Panajotova, generalna direktorka L’Oréal-a za Adria-Balkan regiju.

Sredstva za suvo pranje ruku dobile su osnovna škole za učenike oštećenog vida iz Beograda, pet osnovnih škola na opštini Topola (Topola, Belosavci, Natalinci, Gornja Trnava, Donja Šatornja), kao i dve škole sa Kosova i Metohije (osnovne škole u Ranilugu i Velikom Ropotovu).

Prethodno su Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine i kompanija L’Oréal Balkan, kao hitan odgovor na potrebe učenika, njihovih roditelja i prosvetnih radnika, donirale sredstva za suvo pranje ruku za više od 3000 učenika u 10 škola u Srbiji.

 Udruženje „Kraljevina Srbija“ isporučuje pomoć ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji

Beograd, 24. januar 2021. godine – Predsednik udruženja „Kraljevina Srbija“, koje radi pod pokroviteljstvom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra, Saša Sušić i članovi ove organizacije podelili su tokom vikenda pakete pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, u vrednosti od više od 1.700.000 dinara (18.000 dolara). Pomoć ugroženim porodicama u optišini Ranilug i narodnoj kuhinji „Majka devet Jugovića“ u Gnjilanu,  obezbedila je Fondacija Princeze Katarine, Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago i udruženje „Kraljevina Srbija“.

Paketi pomoći za porodice sastoje se od osnovnih životnih namirnica (brašno, ulje, šećer, so, testenina, pirinač, pasulj), konzervirane hrane i čajeva, kao i od sredstava za higijenu (deterdžent za pranje veša, šamponi..). Ugroženim porodica u ovoj kosovskoj opštini obezbeđeni su i ćebići, kape, šalovi i čarape, koji će im olakšati zimske dane. Svaka porodica dobila je i pakovanje epidemioloških maski kao i gelove za suvo pranje ruku.

Takođe, deca iz ugroženih porodica dobila su na poklon i rančeve sa školskim priborom (sveske, olovke, bojice) i higijenski paket  koji sadrži sapune, četkice i paste za zube, kao i gel za suvo pranje ruku.

Fondacija Princeze Katarine i Lajflajn Čikago obezbedili su i slatke pakete za decu, kao i plišane igračke za najmlađe.  

Današnjoj zajedničkoj akciji Fonda Princeze Katarine, humanitarne organizacije Lajflajn Čikago i udruženja „Kraljevina Srbija“, obradovala su se i deca iz dve osnovne škole: „Veljko Dugošević“ iz Raniluga i „Trajko Perić“ iz Velikog Ropotova , kao i deca iz vrtića „Pčelica Maja“ u Velikom Ropotovu. Za sve njih obezbeđeni su slatki paketi, za školarce i rančevi i školski pribor, dok su se najmlađi obradovali brojnim igračkama i priboru za crtanje.

Zahvaljujući ovoj akciji, Narodnoj kuhinji „Majka devet Jugovića“ obezbeđena je velika količina osnovnih namirnica koje su im bile preko potrebne.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.