fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Lekovitost jabukovog sirćeta

Jabukovo sirće je vrsta sirćeta i prirodni eliksir koji nastaje fermentacijom prirodnog soka od jabuke. On predstavlja i lek za mnoge bolesti. Osim toga, možete ga lako napraviti kod kuće.

Predstavljamo vam nekoliko najboljih recepta za jabukovo sirće

Za smirenje upale grla. Pomešajte čašu tople vode sa četiri kašike jabukovog sirćeta. Ispirajte grlo ovim rastvorom svakih sat vremena da biste ubili sve bakterije.

 

Za zapušen nos. Rastvorite 1 tsp. sirćeta u čaši vode. To možete da pijete kada vam se zapuši nos. Sa tim slabim rastvorom možete ukapati u nos.

Jabuka

 

Za  otklanjanje peruti. Pomešajte  pola sirćeta i pola vode, odprilike u jednu šolju.  Sipajte u bocu sa raspršivačem. Poprskajte smesu na kosu i umotajte glavu peškirom. Ostavite tako da odstoji 15 minuta.

 

Za ublažavanje noćnih grčeva. Pomešajte 2 kašike sirćeta sa kašičicom meda i čašom tople vode. Svakog jutra popijte čašu ove mešavine i san će vam postati mnogo lakši.

 

 Pored toga, zalogaj jabuke je odličan antiseptik. Zato uvek imajte u svojoj kuhinji ovu namernicu.

Autor: Ema Vitković

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.